Bil Magasinet (Denmark)

Ignis er stadig en munter bil

-

Af en eller anden grund kiggede der lige en Ignis forbi testgarage­n i slutningen af sommeren.

Vi har haft fingrene i den lille faetter efter faceliftet sidste år, der skruede lidt op for Suv-looket og opdaterede den ivrige 1,2 liters Dualjet sugemotor med 12V mild-hybridtekn­ik, der giver den et maerkbart lille boost på 3 hk og 50 Nm via en rem og en starter/generator, der får energi fra et lille lithiumbat­teri under førersaede­t med opsamlet el fra motorbrems­ning.

Den blev ikke bedt om at trille hjem til importøren i Køge, for jeg gik og savnede den charmerend­e og upolerede offroader Jimny, som vi testede i sidste nummer. Jimny er tilbage på markedet efter en pause nu som van. Modellen er blevet kult og svaer at få fingre til en fair pris. Brugte Jimny med bagsaeder går for en højere pris, end da den var ny.

En Ignis kan lidt af det samme, men er ikke ligefrem eksotisk. Det ses på prisen. Undervogne­n er haevet, så du sidder højt i den smalle kabine. Affjedring­en er mere behagelig end i den stivbenede Jimny, men også her får man følelsen af, at det går tjept, når du viser bilen en motorvej og tvinger den op på 130 km/t. Det går meget bedre i byen eller på en ramponeret landevej, hvor undervogne­n tager fint fra.

Du kan få Ignis med aegte firehjulst­raek, hvis du er typen, der skal fremad, når asfalten slipper op. Her har vi fat i en forhjulstr­ukket Ignis med højeste udstyrsniv­eau Adventure med klimaanlae­g, nøglefri betjening, fartpilot, navigation og laedderrat – automatisk nødbremse følger med allerede på naestlaves­te udstyrstri­n fra 144.990 kr. Bilen virker lidt gammeldags, men også solid. Til den pris er det svaert at vaere rigtig kraesen. Og vigtigere: Ignis får én i godt humør, hvis du altså ikke ska l vaere sammen med den på motorvej.

Et alternativ til bjerggeden Jimny? Mjoeh, Ignis fås med firehjulst­raek og Active-udstyr til 188.990 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark