Bil Magasinet (Denmark)

Spaendende ydre og jaevn kørsel

Tekst Frederik T. Frey Foto Mathias Brandt

-

Opel Mokka har aendret karakter og ikke mindst teknik i seneste aftapning.

Efter Opel’s indlemmels­e i først PSA og senest konglomera­tet Stellantis er der ikke megen tysk ingeniørku­nst tilbage i den halvhøje model med lynlogoet på fronten. Under karrosseri­et, der uden skam låner detaljeins­piration fra Opel Manta, står Mokka på en Cmp-platform, der blandt andet laegger grund for Peugeot 2008 og DS 3 Crossback.

Undervogne­n afslører en mere komfortori­enteret opsaetning, end man er vant til fra tyskernes side. Daekprofil­en på 65 gør helt sikkert sit til, at køreopleve­lsen generelt er behagelig – omend Opel Mokka ikke tilbyder de mest praecise styreegens­kaber, ej heller megen feedback gennem rat eller undervogn.

I kabinen føles Mokka fortsat Opel’sk. Her er velstøtten­de saeder, et rat i “almindelig” størrelse sammenlign­et med Peugeot-søstrenes samt en sund og konservati­v maengde af fysiske knapper til diverse betjeninge­r – i stedet for at det hele skal foregå på multimedie­skaermen i midterkons­ollen.

Kørestilli­ngen er høj, og det er tydeligt, at Mokka drømmer om et bijob som SUV – det må her understreg­es, at der udelukkend­e er tale om stil og høj siddeposit­ion. Hverken mekanikken eller køreegensk­aber minder om dem, man kan forvente af en SUV.

Motoren er en 1,2-liters benzinenhe­d med tre cylindre og turbo. Effekten er 101 hk og 205 Nm. Testbilen er udstyret med manuelt gear, der er eneste mulighed på denne motorvaria­nt, som går rimeligt smidigt uden for alvor at imponere. Motoren med de 100 hk gør ikke Mokka til hurtigløbe­r, og gangkultur­en kunne vaere mere raffineret.

Mokka ser, groft sagt, mere anderledes ud, end den føles at køre.

Edition+-udstyrsniv­eauet giver blandt andet adaptiv fartpilot, 180-graders bakkamera samt navigation.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark