Bil Magasinet (Denmark)

Stadig med designet i front

-

Hvor er uret? Da DS 7 blev lanceret i Danmark i 2018, var det kabinens roterende, analoge ur det, alle lagde maerke til. Det sad lige over den store startknap øverst på midterkons­ollen, hvor det roterede 180 grader, når man startede og slukkede bilen.

Uret understreg­ede designelem­entet som essensen af, hvad DS står for. Teknikken under DS 7 genkendes fra flere andre Peugeot-, Citroën- og Opel-modeller. I DS er der fuld knald på designet ud i mange detaljer både ind- og udvendig. Uret var dog kun at finde på topversion­erne, og det er ikke at finde i “Performanc­e Line Pack”, som nu er den naestbilli­gste version i DS 7-programmet.

Alligevel stiller den med 225 hk, hvilket skyldes, at det er en opladnings­hybrid, ▲

DS 7 må som opladnings­hybrid traekke op til 1.200 kg, hvis vognen på krogen er udstyret med bremser. som dermed kommer under de magiske 50 g CO2 i udledning efter Wltp-normen, hvilket giver saerlig lav registreri­ngsafgift og dermed en pris, der er 60.000 kr. lavere end DS 7 med benzinmoto­r og “kun” 180 hk.

DS 7 har dog karakter nok til at den skiller sig ud – uden det roterende ur. Isaer bag rattet får du oplevelsen af en anderledes bil, selv om alt i virkelighe­den foregår på samme måde som i en Peugeot 3008.

Udfordring­en for biler (og andre ting), der kommer til verden som et udtryk for tidens mode, er, at den går af mode.

Dertil er DS 7 Crossback ikke nået endnu. Den er fortsat så usaedvanli­g i det danske trafikbill­ede, at den skiller sig ud, og bag rattet sikrer paen finish og den seneste teknik, at man føler sig godt behandlet – også til prisen.

Men du kan roligt skue bilen på lakken. Bryder du dig ikke om modeudtryk­ket, kan du spare 100.000 kr. ved vaelge en Peugeot 3008 med samme grundlaegg­ende teknik.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark