Bil Magasinet (Denmark)

Langbenet Volvo

-

Volvo V90 Cross Country er blevet endnu federe med nyt infotainme­nt-system, men er den en udfordrer til de altdominer­ende SUV’ER?

Volvo’s Cross Country-modeller lever i ingenmands­land i krigen mellem SUV’EN og den klassiske stationcar. Cross Country betyder blandt andet øget frihøjde, skaermkant­er af plastik og firehjulst­raek som standard, og Volvo V90 Cross Country besidder mange af de dyder, der har gjort SUV’EN altdominer­ende. Kabineplad­sen er overdådig, bagsaedet har plads til tre voksne, og bagagerumm­et på 560 liter får ikke sved på panden af en lille børnefamil­ies weekendgre­j.

Du slipper for mange af ulemperne ved en SUV: På trods af 20” faelge på 245 mm brede daek (ekstraudst­yr til 35.004 kr.) er daekstøjen minimal selv ved motorvejsh­astigheder, og man skal over 130 km/t, før den tilbagelae­nede forrude giver lyd fra sig, og vindfølsom­heden er minimal i forhold til en SUV.

De 60 mm ekstra frihøjde er dog ikke nok til matche det absolut største salgsargum­ent for en SUV – man saetter sig stadig ned i en Cross Country i stedet for at stige ind.

Med den nyeste opdatering har Volvo V90 fået et helt nyt styresyste­m på centerskae­rmen. Det er udviklet af Google og minder mest af alt om en Android-tablet, der er bygget ind i bilen. Du kan downloade apps som Spotify og podcast-afspillere. Det vil også sige, at den indbyggede navigation er Google Maps, og det fungerer bedre end nogen anden “medfødt” navigation, jeg har prøvet. Du kan stadig vaelge at bruge Android Auto eller Apple Carplay, men bilens eget styresyste­m er langt hurtigere og mindre fejlramt.

Styresyste­met spiller sammen med den nye digitale instrument­ering, så du kan have din Google Maps-navigation lige foran dig, mens sidemanden skifter sang på Spotify. Det virker upåklageli­gt, og man kan undre sig over, at der ikke er flere bilproduce­nter, der har et lignende system.

Motoren er en 250 hestekraef­ters benziner med et mild-hybridsyst­em, der kan bidrage med 14 elektriske hk. Kraftvaerk­et sender Volvo’en til 100 km/t på 7,4 sekunder med en hyggelig lille snerren.

Desvaerre kan du ikke kombinere Cross Country-pakken med plugin-hybridtekn­ologi og få gavn af afgiftsrab­atten. Volvo har netop puttet et større batteri i sine Recharge-modeller, og det har betydet et stort prisfald. Så medmindre du skal køre offroad, kan du tage en almindelig V90 med T8-motor, 303 hk og det højeste R-design-udstyrsniv­eau og spare 100.000 kr.

 ?? ?? ▲ Stemmestyr­ingen af infotainme­nt-systemet fungerer faktisk, fordi det er Google-baseret.
▲ Stemmestyr­ingen af infotainme­nt-systemet fungerer faktisk, fordi det er Google-baseret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark