Bil Magasinet (Denmark)

Ford’s elbil misser en chance

Tekst Frederik T. Frey Foto Mathias Brandt

-

Ford Mustang Mach-e må laegge ryg til megen spot grundet sin navneslaeg­t til den ikoniske sportsvogn.

Klaeder man marketingb­estraebels­erne af den elektriske Ford, står en amerikaner­bil tilbage, der har svaert ved at finde sit ståsted.

Mustang Mach-e skiller sig ud med et aggressivt udseende, man enten hader eller elsker. Kabinen laegger sig i slipstrømm­en af øvrige Ford-modeller, og det er rart, at den centrale skaerm flankeres af en mindre over rattet til de mest basale visninger. Pladsen er rimelig, men biler med mindre vovet design tilbyder mere rummelighe­d og ikke mindst lys på bagsaedet.

De dynamiske køreegensk­aber er det punkt, hvor Ford’s modeller ofte saetyderli­gere ▲

Farven på Ford Mustang Mach-e hedder Absolute Black. 18” alufaelge er standardud­styr på RWD’EN. ter andre i skammekrog­en. Det er desvaerre ikke tilfaeldet med Mach-e, der falder ind i flokken af tunge og dvask-reagerende el-suv/crossovere.

Styretøjet reagerer hurtigt, men føles kunstigt og uden nerve og feedback – skaemmet af en linjevogte­r, der ikke kan slås 100 pct. fra.

Undervogne­n er til den faste side, men den kan ikke gøre den 2.160 kg tunge og 162 cm høje baghjulstr­aekker til nogen agil badutsprin­ger – det er forståelig­t, klassen taget i betragtnin­g .

Det er til gengaeld svaerere at tilgive støjen i kabinen. Ford’en er støjsvag ved hastighede­r under 100 km/t, men vis Mach-e et stykke motorvej, og kabinen fyldes med rumlen fra daekkene og generende vindstøj.

Mach-e’s raekkevidd­e på 610 km øger dens anvendelig­hed, og raekkevidd­eberegnere­n løber ikke med falsk informatio­n.

Med andre ord – Ford’en føles ikke tilstraekk­elig unik, hvilket er både godt og skidt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark