Bil Magasinet (Denmark)

Vent på den elektriske Megane

-

Med fossilmoto­r og kabel er aldrende Megane en småtørstig faetter, der tit vil på tanken. I hvert fald hvis du kører langt og ikke supplerer diaeten fra en ladestande­r.

På en tur fra København med opladt batteri til Randers og retur ramte vi 13,5 km/l i snit og måtte haelde oktan 95 i halsen på den to gange for at komme hjem. Batteripak­ken i bagagerumm­et krymper tanken til 39 liter, hvilket giver dig god tid til at taenke over, om du ikke burde nappe den som ren elbil, når du alligevel skal stoppe hele tiden for at tanke det ene eller andet. Bagagerumm­et er også småt her i hatchback-udgaven, så der skal pakkes kreativt, hvis du har meget bagage.

Den helt elektriske, nye og mere rummelig Megane i Suv-stil kommer i 2022 og sikkert med power.

Plugin-hybrider giver dog her og nu god mening isaer i byen og over kortere pendlerdis­tancer, hvis man husker at lade dem op. Megane E-tech kører behageligt og op til 50 km på el alene og med op til 135 km/t.

Samarbejde­t mellem benzin- og elmotor fungerer smidigt og i baggrunden, hvis du holder speederfod­en i ro. Når batteriet er tomt, fortsaette­r elmotoren tit med at blande sig, når du f.eks. saetter i gang ved et lyskryds.

Noget helt andet er, at Megane E-tech er ret billig: Den fås fra 252.990 kr. med basisudsty­r Zen. Importøren har sendt et charmerend­e testeksemp­lar forbi redaktione­n med R.S. Line-udstyr, der forsyner den med dybe sportssaed­er, et fedt laederrat med perforeret laeder, fraekke alufaelge og andre detaljer, der leder tankerne hen på maerkets legendaris­ke uartige Gti-modeller fra Renault Sport. Det er en tiltalende pakke, men tag den som stationcar – eller vent på, hvad Renault har af elektriske varer på hylden i fremtiden.

Med R.S. Line udstyr ser Megane PHEV ungdommeli­g ud. Som praktisk stationcar koster den 298.990 kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark