Bil Magasinet (Denmark)

Fagfolk hjalp faelg-idiot

-

Jeg har skrevet om biler i årtier og ved fortsat intet om faelge. Det har aldrig interesser­et mig, og det var ris til egen røv, da jeg skulle gøre noget ved et problem med min nyindkøbte lortebil: En nysynet Saab 9-3 fra 1998. Den startede og kørte fint fra dag ét bortset fra, at den hoppede og dansede over 90 km/t. I stedet for straks at køre til et daekcenter med specialist­er i den slags, kørte jeg til mit lokale vaerksted og fik fire nye helårsdaek. Det hjalp intet.

Det var midt i juli, og jeg skulle besøge familie i et sommerhus ved Vedersø Klit, og jeg kan oplyse, at der er laaangt på tvaers af Danmark med 90 km/t. Euromaster i Nyborg var to mand på arbejde med fire ventende kunder, og Euromaster i Holstebro var meget imødekomme­nde, men kunne ikke hjaelpe samme dag på grund af ferie. Naermeste hjaelp var hos Euromaster i Brande, hvor det tog den kvikke medarbejde­r ti sekunder at konstatere, at der sad de forkerte centrering­sringe mellem hjulnav og faelg. Dem kørte jeg så til Super Daek Service i Viby ved Aarhus for at få, men de havde dem ikke, så jeg prøvede samme kaede i Tilst. De havde dem på lager og monterede et nyt saet ringe, men det hjalp heller ikke.

Dagen efter fik jeg en aftale med Super Daek Service i Slagelse, som straks fastslog, at faelgene ikke passede til bilen. Boltene på Saab 9-3 har et krydsmål på 5 x 110, men på min bil sad der 5 x 114. De kunne ikke anbefale mig at køre videre – så gad man godt lige have hørt efter, da vores søsterblad Vmax i sin tid udgav Faelgguide­n!

De solgte mig fire nye 15” alu, flyttede daekkene over og afbalancer­ede dem, og nu kører Saab’en som en drøm.

 ?? ?? Fire nye 15” alu hos Super Daek Service løste problemet. Lortebilej­ere keder sig aldrig!
Fire nye 15” alu hos Super Daek Service løste problemet. Lortebilej­ere keder sig aldrig!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark