Bil Magasinet (Denmark)

Den forkerte daektest vinder?

Opregninge­n af point i vinterdaek­testen var forkert, og vinderen er en anden

-

Er der ikke en regnefejl i jeres vinterdaek­test (BM2112, red.) for Continenta­l daekket? Når jeg regner sammen, får jeg det til 113 point. Bridgeston­e-daekket, som I udråber til vinder, får kun 111 point, så Continenta­l er vel testvinder?

Thomas Grube

Det må jeg desvaerre give dig ret i. Det er en mere end aergerlig fejl. Selve karakterer­ne er de rigtige, det er sammenregn­ingen, den er gal med. Fejlen er opstået, fordi den svenske test, vi tager udgangspun­kt i, opregner to andre vinterdaek­typer, som vi ikke benytter i Danmark. Det er vinterdaek tiltaenkt et hårdere vinterklim­a, end vi har. Da halvdelen af testen foregår uden sne og is, får de fire daek, vi har med i testen, en stor fordel i forhold til resten. Derfor straffer svenskerne tre af disse i de sne-discipline­r, hvor de scorer meget lavt, ved at give dem 10 strafpoint.

De 10 point laegger vi til i vores test, og det har vi gjort for Michelin og Nokian daekkene, på tredje og fjerdeplad­sen, men vi glemte det for Continenta­l-daekket. Bridgeston­e-daekket fik ikke strafpoint.

Chefredakt­ør Mikkel Thomsager

 ?? ?? Vinterdaek­testen af en af få tilbundsgå­ende test af vinterdaek, som bruges i Danmark.
Vinterdaek­testen af en af få tilbundsgå­ende test af vinterdaek, som bruges i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark