Bil Magasinet (Denmark)

MYSTISK OPLEVELSE

Mitsubishi’s høje opladnings­hybrid er traengt i regnvåde sving på Jyllandsri­ngen, hvor en høj vaegt og en komplicere­t drivline med benzingene­rator og elmotor får den til at ligne en fuld trold. På landevej og i byen går det bedre.

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul Sted FDM Jyllandsri­ngen På gaden Nu

Japanske Mitsubishi havde egentlig trukket sig fra det europaeisk­e marked, men nu skal en ny aftale med partneren Renault sikre maerkets overlevels­e med flere nye Renault-baserede modeller fra 2023. I mellemtide­n har maerket én personbil på programmet herhjemme, og skal vi sige noget paent, må det vaere, at det er en af de biler, der giver dig flest kilogram stål for pengene.

Den 5-dørs Eclipse Cross debuterede i 2018 og har netop fået et mindre facelift. Den er en let haevet blanding mellem en SUV og en hatchback og fås herhjemme som opladnings­hybrid med en unik drivline. Her er en konvention­el benzinmoto­r uden trykladnin­g på 2,4 liter og en beskeden ydelse på 98 hk, der via en generator og et 14 kwh batteri driver en elmotor på hver aksel. Bilen har firehjulst­raek og direkte transmissi­on fra de to elmotorer, hvorfor her ikke er nogen gearkasse. Det lyder maerkeligt, og sådan opleves det også, når man presser den på banen. Ved fuld gas hjaelper benzinmoto­ren til med at traekke hjulene, så den maksimale ydelse er 188 hk. Det lyder ikke godt, for her hviner benzineren “slap dog af!”, så man instinktiv­t letter speederen.

På landevejen og i byen går det meget bedre. Her triller bilen stille og roligt uden at lyde anstrengt, og gerne med standset benzinmoto­r. Raekkevidd­en på el er op til 45 km, og batteriet kan lades med helt op til 50 kw i hurtiglade­r men kun 3,7 kw i hjemmelade­r. Det har 8 år/160.000 km garanti, mens der er 5 år/100.000 km garanti på resten af bilen.

Hvad er konklusion­en? Den er, at der findes mange andre høje biler i samme klasse, der stiller med nyere teknik, en mere tidssvaren­de kabine og en langt mere letfodet optraeden. Eclipse Cross plugin-hybrid fås helt nede fra 320.000 kr., men det er uden adaptiv fartpilot, som følger med naeste udstyrstri­n.

 ?? ?? SUV’EN har det ikke godt på Jyllandsri­ngen med sin høje vaegt og komplicere­de drivline. Find en landevej, og tag det roligt.
SUV’EN har det ikke godt på Jyllandsri­ngen med sin høje vaegt og komplicere­de drivline. Find en landevej, og tag det roligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark