Bil Magasinet (Denmark)

Der er frit valg hos Hyundai

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Hyundai

Hyundai i30 N var en suveraen vinder af stortesten i Bil Magasinet nr. 2109. Her blev Honda Civic Type R, VW Golf GTI og BMW 128i sat til vaegs på langsiden af Ring Knutstorp, hvor testen af de fire varme GTI’ER blev gennemført.

Banerace og trackdays er én ting – hverdagstr­afik og daglig brug noget andet. Her traeder et par af de egenskaber, der gør den til et viunderlig­t stykke legetøj, i baggrunden, mens mere praktiske ønsker dominerer.

Den korte historie er, at det ikke gør nogen forskel for i30 N af en ganske bestemt årsag: Kørestilsv­aelgeren er en af de mest indgribend­e, jeg nogen sinde har mødt. Det er evnen til at stramme undervogne­n op, når den skal praestere, sammenhold­t med evnen til at løsne undervogne­n op, når det bare skal gå ligeud og hjem, der imponerer.

Kørestilva­elgeren sidder på rattet, og vaelger man N-programmet, kan man – helt bogstaveli­gt – maerke striberne på vejen. Det kan blive en hård tur gennem byen. Men vaelg Comfort, og i30 N bløder maerkbart op og triller over den samme bystraekni­ng, som havde den netop fået ny asfalt. Kun ét anden bilmaerke magter denne disciplin i samme grad, og det er BMW.

i30 N er en saerdelels alsidig og brugbar GTI. På ét område følger roserne dog ikke med i himlen. For mens undervogne­n filtrerer underlaget i Comfort, så kan indstillin­gen ikke gøre noget ved daekstøjen fra de 23,5 cm brede daek, som er saerdeles hørbar allerede ved 100 km/t. Det kan vel vaere, at Pirelli P Zero-daekkene skal have en del af skylden for det, og at man kan slippe lempeliger­e med et andet daekmaerke, men i30 N bliver naeppe en stillekupé af den grund.

Til gengaeld kan man glaede sig over, at varianten med 8-trins automatgea­r af dobbeltkob­lingstypen også gør det godt på landevej.

 ?? ?? ▲ i30 N ser fedest ud bagfra, hvor kaempe afgangsrød og den trekatende stoplygte i tagspoiler­en stråler.
▲ i30 N ser fedest ud bagfra, hvor kaempe afgangsrød og den trekatende stoplygte i tagspoiler­en stråler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark