Bil Magasinet (Denmark)

Benzin-allrounder i problemer

- Tekst & foto Steen Bachmann

Captur var nomineret til Årets Bil i Danmark 2021, og det er let at forstå efter en uges pendling over 750 km. Den højbenede Renault gør et uventet godt indtryk på langturen, så laenge man holder sig fra bumpet og ujaevn asfalt – det kan den ikke lide. Retningsst­abilitet og støjniveau er godkendt på den legale side af fartgraens­erne, og stolene, de digitale instrument­er og skaermen i midten fungerer fint. Navigation­en er lidt laenge om at bestemme sig, men når først destinatio­nen er tastet ind, kommer den med opdatering­er og forslag til ruteaendri­nger i realtid. Det er okay.

Der fås to turbobenzi­nere: En lille men energisk 1-liters med tre cylindre og 90 hk og testbilen med en 1,4-liters, 4-cylindret motor med 140 hk. Den er angivet til 16,9 km/l og gik 16,7 km/l i min test, og det er mere end godkendt med overvejend­e motorvejsh­astigheder. Den 140-hestes variant har altid 7-trins dobbeltkob­lingsgear med mulighed for automatisk­e skift, og Renault er kommet langt med at kalibrere gearkassen til at opføre sig ordentligt.

Udfordring­en for den vellykkede allrounder er den samme som for naesten alle andre benzinbile­r: Den tilsvarend­e plugin-hybrid har højere ydelse og lavere pris, og kan køre på el mere end 40 km i praksis. Jeg kørte tilfaeldig­vis den 160-hestes Captur plugin-hybrid dagen før testbilen, og den direkte sammenlign­ing er nådesløs, når man ser i prislisten, at den simple benziner er dyrest. Tag plugin-hybriden.

Ud over det er der en anden ting, du skal vide inden prøvekørsl­en hos Renault: De er naerige med at saette adaptive fartpilote­r i sine biler. Den uundvaerli­ge teknologi fås kun til den 140-hestes benziner i dyreste R.S. Line-udstyr, og er ikke engang standard i plugin-hybriden. Den er helt gal. Få lige rettet op på det, Renault.

 ?? ?? ▲
De store 18” alu klaeder Captur, men gør ikke noget godt for komforten på ujaevn asfalt.
▲ De store 18” alu klaeder Captur, men gør ikke noget godt for komforten på ujaevn asfalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark