Bil Magasinet (Denmark)

Eldrift, nej tak!

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Den høje Skoda Kodiaq forfines og justeres med et facelift, der dribler udenom elektrific­ering af motorrumme­t.

Betragter man Kodiaq’s front, er forlygtern­e, der kan udstyres med Matrix-led-teknologi, blevet smallere end tidligere, mens grinet/grillen mellem Skoda-ansigtets to lysende “øjne” er blevet mere fremtraede­nde.

På bagsmaekke­n står der, så hele verden kan se det, SKODA i versaler hen over klappen lige under ruden. Ellers er justeringe­rne meget lig frontens – opstrammed­e kofangere og redesigned­e lygter… og nå ja, blinklysen­e er nu “dynamiske” og løber med små dioder fra inder- til ydersiden af lygtehuset.

Kabinen er domineret af store flader, omend der i testbilen faktisk ikke er uendelige maengder af fralaegnin­gsplads. Mellem saederne går en bred kardantunn­el, der heldigvis har fået et justerbart armlaen lagt hen over sig. Instrument­erne er digitale og konfigurer­bare til det naermest graenseløs­e. På instrument­bordet mellem saederne er en trykskaerm, der til al held og ikke mindst anvendelig­hed har en raekke af fysiske knapper som følgeskab. Kontakter til saedevarme, varme i bagruden og motorens start/stop-system kan betjenes uden at fjerne blikket fra vejen. Gammeldags? Muligvis, men stadig yderst velfungere­nde og intuitivt.

Rattet er én af interiørny­hederne i forbindels­e med faceliftet, og kransen har nu bare to, meget brede, eger. Testbilen har “bare” fem saeder, mens syv er muligt mod en merbetalin­g på 17.895 kr. Pladsen på bagsaedet er overdådig, saederne er velstøtten­de, og der er højt til loftet.

Det mest bemaerkels­esvaerdige ved faceliftet af Kodiaq er den fortsatte udeblivels­e af elektrific­ering – her er ikke mulighed for hybridtekn­ologi i motorrumme­t. Testbilen, en 1,5 TSI ACT DSG7, er udstyret med 4-cylindret benzinmoto­r, der er god for 150 hk. Gearskifte­ne tager en 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse sig af. Det, og det meste andet, fungerer yderst overbevise­nde i den facelifted­e SUV.

Kodiaq bevaeger sig med overbevisn­ing, men samtidig ikke så gammeldags, stift eller tungt, at man føler sig hensat til tidligere tiders SUV’ER. Den høje Skoda er utrolig behagelig på lange, lige straek, hvor komforten er i højsaedet. Affjedring­skomfort er overbevise­nde, og selv om karrosseri­et ikke kan sige sig fri fra at vugge under diverse påvirkning­er, bliver bevaegelse­rne aldrig forstyrren­de eller overdrevne.

 ?? ?? Faceliftet omfatter blandt andet smallere lygter og redesignet kølergrill til motoren, der er uden elhjaelp.
Faceliftet omfatter blandt andet smallere lygter og redesignet kølergrill til motoren, der er uden elhjaelp.
 ?? ??
 ?? ?? ▶ Testbilen har fem saeder, og bag saederne kan forskydes individuel­t af hinanden.
▶ Testbilen har fem saeder, og bag saederne kan forskydes individuel­t af hinanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark