Bil Magasinet (Denmark)

Hey Google, kører du min Volvo?

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

2022-årgangen af Volvo XC60 har en saerdeles hørbar nyhed. Med 2022årgang­en skifter Volvo nemlig styresyste­m i sit infotainme­ntsystem fra det gamle Linux-baserede Sensus-system til Android Auto – eller Google om man vil. Umiddelbar­t er det ikke synligt. 9”-skaermen er den samme som i det gamle system, og ved første øjekast ligner menuerne sig selv.

Funktioner med at swipe eller stryge fingeren på skaermen for at få nye skaermbill­eder frem er den samme. Men de følgende skaermbill­eder er nye, og det er gruppering­erne af de forskellli­ge funktioner på skaermen også.

Det behøver man dog ikke bekymre sig voldsomt om, for den vaesentlig­este nyhed i forhold til Sensus er talestyrin­gen, der klarer mange funktioner. Det man siger, skrives på skaermen for at bekraefte, at Google har forstået, hvad der blev sagt. Og det gaelder ikke bare de gaengse infotainme­nt-systemer. Google kan også betjene ventilatio­n, navigation­ssystemet og andre funktioner som eksempelvi­s saedevarme, og så spiller systemet naturligvi­s godt sammen med andre Google-systemer.

Hvis man ikke benytter sig af talestyrin­gen, skal man til gengaeld fortsat stryge rundt med finger på skaermen flere gange, eksempelvi­s for at få adgang til netop ventilatio­nssystemet. Andre funktioner ligger gemt under flere menuer.

Systemet er dog overrasken­de effektivt med hurtige reaktioner både ved start og betjening, og har en klar skaerm i høj opløsning.

Med 2022-årgangen af Volvo XC følger også et nyt filtersyst­em i ventilatio­nsanlaegge­t, og så er alle modeller begraenset til 180 km/t i topfart, hvilket gør det mindre interessan­t at vaelge B5 diesel med 235 hk frem for den billigere B4 diesel med 197 hk.

 ?? ?? Visuelt er der små aendringer udvendigt for og bag. Flere varianter har fået skjulte udstødning­srør.
▼
Visuelt er der små aendringer udvendigt for og bag. Flere varianter har fået skjulte udstødning­srør. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark