Bil Magasinet (Denmark)

Paen(t) gammel Mercedes

- Tekst Mikkel Thomsager foto A. Hansen

Jeg indrømmer, at valget af den brune Mercedes B 200 Automatic (DCT) fra 2013 var mere et tilfaelde end et bevidst valg. Og så alligevel ikke, for det var helt bevidst, at det blev tilfaeldig­t. Forklaring følger.

Resultatet blev en 2013 Mercedes B 200 med 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse. En 156-hestes benziner, forsynet med Mercedes’ egen 1,6-liters turbomotor (kodenavnet M270), som blev introducer­et netop til denne model, som er 2. generation af B-klassen. Min nyleasede model har bare 55.000 km på taelleren.

Efter fire år med Volvo V40 besluttede jeg, at der skulle ske noget. Jeg er vild med åbne biler om sommeren, så jeg besluttede at realisere en gammel drøm om en BMW 135i Cabriolet med den 6-cylindrede benzinmoto­r på 306 hk, som jeg tidligere har fortalt om på disse sider. Fra starten var det planen, at den kun skulle vaere sommerbil, og det fungerede fremragend­e. Jeg har nydt hver en kilometer i bilen, ikke mindst sommerferi­en, som blev kørt i Danmark. Af logistikår­sager pillede jeg pladerne af allerede i midten af oktober.

Efter planen måtte vinterbile­n vise sig, når den tid kom. Den kom så i to ombaeringe­r. Først en Chevrolet S10 pickup, som jeg forsøger at forklare i artiklen ved siden af, og så denne Mercedes B-klasse, som jeg faldt over ved et tilfaeldig­t besøg hos Nellemann leasing, hvor min søn Mads arbejder, og hvor BMW’EN også er leaset.

“Den har holdt der laenge. Vi kan ikke rigtig komme af med den. Måske mest fordi ingen prøver den”, svarede

Mads, da jeg spurgte til den nok så paene, otte år gamle, brune Mercedes med det lave kilometert­al.

Det lød som starten på en god prisforhan­dling. Det endte med, at jeg købte bilen nyservicer­et for 70.000 kr. uden afgift, og leasede den for 1.900 kr. om måneden.

Den er vurderet til 185.000 kr. med afgift, hvilket giver en registreri­ngsafgift på cirka. 100.000 kr., hvis jeg havde betalt den på én gang. Så jeg burde måske have betalt fuld afgift af bilen, som dermed var løbet op i omkring 170.000 kr. Jeg valgte den bekvemme leasingløs­ning, så jeg ikke skulle have de 170.000 kr. op af lommen nu, og så jeg stadig har mulighed for at tage pladerne af den igen, når jeg efter planen saetter plader på BMW’EN igen til sommer.

Det kunne vaere blevet mange andre vinterbile­r, men dette lignede en god løsning. Det lave kilometert­al var ikke et mål i sig selv. Det gør bare handlen mere interessan­t. Desuden gør det, at bilen ikke ser brugt og traet ud i kabinen, som er uden huller og synligt slid, selv om den faktisk er otte år gammel. Lakken står også fint. Den har tydeligvis ikke stået på gaden til daglig.

Lige så indlysende er det, at den er importeret brugt fra Sydeuropa, for den mangler saedevarme og nøjes med ét-zonet klimaanlae­g. Til gengaeld har den bakkamera og automatisk (adaptiv) fartpilot. Og så står den i øvrigt på vinterdaek. De medfølgend­e sommerdaek er de originale, så de duer ikke, hvis den skal køre til sommer.

I min verden mangler den anhaengert­raek. Men det fandt jeg så en anden løsning på, som du kan se i artiklen her ved siden af.

 ?? ?? Det separate køreog tågelys sidder i bunden af forkofange­ren. Metalbrun var på mode i 2013. Det er det ikke mere.
Det separate køreog tågelys sidder i bunden af forkofange­ren. Metalbrun var på mode i 2013. Det er det ikke mere.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark