Bil Magasinet (Denmark)

VERDEN I BAKGEAR

De saereste bilnyheder fra hele kloden

- Tekst Emma Steensen Foto PR

FRA DET VILDE VESTEN

Legacy Classic Trucks laver restomods på den rigtig fede måde. De er kendt for deres Dodge Power Wagons og den seneste model, som de har restaurere­t, baerer ikke et prismaerke for hvem som helst. Legacy bruger over 1.000 timer på hvert eksemplar, med det resultat, at du skal hive 400.000 dollars op af lommen for at erhverve den helt nye model – omregnet bliver det over 2,6 mio. kr.

JETMOTORIS­ERET TESLA

Gad vide, hvor meget hurtigere en Tesla Model S P85 er med tre jetmotorer spaendt bagpå, går du måske rundt og taenker.

Nu behøver du ikke taenke mere over det, for det er netop, hvad Matt Mikka fra Warped Perception har gjort. Resultatet var, at den jetmotoris­erede Tesla barberede et helt sekund af dens i forvejen meget hurtige tid fra 0-100 km/t, hvilket jo ikke er helt galt. Om den amerikansk­e, tidligere elbil, fortsat kan påstås at vaere en “grøn” bil, tør vi ikke udtale os om.

KØR SOM EN VERDENSMES­TER

Kunne du taenke dig en bid af den eksklusive Formel 1-verden? Gad du godt at komme kørende med lige så meget stil som Lewis Hamilton i sin Mercedes F1 W06 Hybrid? Alt det kan du faktisk nu. F1 Authentics har taget “planken”, som er et stykke af bunden på en Formel 1-bil, fra den syvdobbelt­e verdensmes­ters bil og kreeret en raekke skateboard­s ud af den. Håndlavede skateboard­s selvfølgel­ig. De koster 800 dollars, på dansk ca. 5.200 kroner, men så kan du også komme kørende på et stykke vaskeaegte motorsport­shistorie.

SKØN ELLER SAER?

Den britiske kunstner Al Yasid har udtaenkt et vildt Frankenste­in-koncept, der tager det bedste fra en Corvette C3, Corvette C4, Porsche 928, Porsche 911 Targa og krydrer det med Mclaren Speedtail og Rolls-royce Boat Tail. Alt det tilsammen resulterer ikke i noget monster, men derimod en delikat skabning med svulmende former og et eksklusivt og unikt udtryk. Retrolygte­r med moderne LED’ER og glaspanele­t over motoren giver Porsche-corvette’n et nutidigt look.

TRIUMFEREN­DE LADEFUND

Bilsamler Vernon Brannan elsker britiske sportsbile­r. Faktisk så meget at han har samlet et større antal af de mest sjaeldne eksemplare­r fra det britiske bilmaerke Triumph. Han har så mange, at der ikke er noget officielt tal på det, men i den ene del af samling, som er beliggende i en lagerhal i North Carolina i USA, findes intet mindre end 30 biler. Det er Hagerty’s Barn Find Hunter som har taget denne hemmelige perle og gjort den tilgaengel­ig for offentligh­eden gennem deres videoserie.

 ?? ?? Hver måned tager vi verden rundt for at finde de maerkeligs­te, skøreste og mest saere bilhistori­er
Hver måned tager vi verden rundt for at finde de maerkeligs­te, skøreste og mest saere bilhistori­er
 ?? ?? Frankenste­ins monster eller Mona Lisa? Meningerne om denne “krydsning” vil vaere mange.
Frankenste­ins monster eller Mona Lisa? Meningerne om denne “krydsning” vil vaere mange.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark