Bil Magasinet (Denmark)

TIGERENS SIDSTE BRØL?

Et subtilt ansigtsløf­t og en opstramnin­g af programmet skal forlaenge levetiden for den aldrende Porsche Macan. Opskriften lyder stadig på skøn motorlyd, masser af plads og køreegensk­aber, der virker overnaturl­ige.

- Tekst og foto Patrick Boje Jensen Sted Nykøbing Sjaelland På gaden Nu

Den naeste Porsche Macan bliver elektrisk, men meget tyder på, at den nuvaerende benziner bliver solgt samtidig – i hvert for en kort stund, inden brølet fra tigeren endeligt forstummer. Måske er det for at forlaenge levetiden, at Porsche netop har givet Macan sit andet facelift.

Udefra drejer det sig om små justeringe­r af udseendet, og både forog bagkofange­ren har fået et mere moderne look. I kabinen er de mange knapper skiftet ud med blanke, trykfølsom­me kontakter. Midterskae­rmen er opgraderet til 12,9”, men både layoutet og brugerople­velsen virker stadig en anelse gammeldags.

Testbilen er en Macan GTS. Med faceliftet har Porsche har givet betegnelse­n “Turbo” sparket. I stedet er GTS rykket op som den mest heftige variant med 440 hk. De kommer fra en V6-biturbomot­or, der oprindelig­t stammer fra Audi, og Macan er også bygget på samme platform som Audi Q5.

Så hvorfor skulle du slippe 1,7 mio. kr. for en halvgammel bil, der forsøger at lyve sig yngre og finere?

Fordi Porsche Macan GTS er det naermeste, du kommer på en bil, der kan alt! Saet den i “Normal”, og du har en komfortabe­l motorvejsc­ruiser. Bagsaedet har plads til to voksne, og bagagerumm­et er rummeligt. I Sport og Sport+ sprutter og synger udstødning­en, så det kilder fra øregangen og helt ud i taeerne. Speederen reagerer øjeblikkel­igt – i Sport+ virker den naermest synsk og sender dig afsted i det øjeblik, du overvejer at røre pedalen. Den adaptive undervogn strammer op, og det virker ikke fysisk muligt, at den to ton tunge SUV kan tage en kurve så praecist og fladt.

Porsche-purister ryster nok på hovedet af Macan, men faktum er, at den er en magtdemons­tration fra Porsche, der viser, at man virkelig kan få i både pose og saek – i hvert fald lidt endnu.

 ?? ?? GTS er nu den vildeste Macanvaria­nt på markedet. Kend den på de sorte detaljer og 21” faelge.
GTS er nu den vildeste Macanvaria­nt på markedet. Kend den på de sorte detaljer og 21” faelge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark