Bil Magasinet (Denmark)

Vaelg denne EQA

-

Skal du have en EQA, må du for guds skyld ikke vaelge den med forhjulstr­aek. Den mere kraftfulde EQA 350 4Matic er det bedste match til bilen.

Tilbage i foråret havde vi stortest, hvor vi blandt andet havde Mercedes-benz EQA 250 med. Den fik hug for, at forhjulene havde svaert ved at håndtere kraefterne. Den endte på en solid sidsteplad­s.

Derfor havde jeg store forventnin­ger, da jeg fik nøglerne til den nye EQA 350 4Matic. Den sidste del i navnet, 4Matic afslører, at der nu er tale om en firehjulst­rukket variant af EQA. Mercedes har monteret en motor på bagakslen, og den samlede effekt er steget fra 190 hk til 292 hk. Batteristø­rrelsen er uaendret på 66,5 kwh.

Det er naerliggen­de at tro, at raekkevidd­e i denne 350-variant er reduceret, men det er ikke tilfaeldet – tvaertimod. Den officielle Wltp-raekkevidd­e er øget fra 427 km i EQA 250 til 436 km i EQA

350 4Matic. Holdes speederfod­en i ro, er det ikke urealistis­k at forvente omkring 400 km på en opladning.

Bag rattet er det tydeligt at maerke de 102 ekstra hestekraef­ter i den firehjulst­rukne variant. Sprinten fra 0 til 100 km/t er reduceret fra 8,9 sek. til 6,0 sek.

I det hele taget fungerer EQA 350 4Matic langt bedre end sin forhjulstr­ukne søster. Den har en merpris på beskedne 50.000 kr. Faelles for alle Eqa-varianter er, at de maksimalt kan lade med 100 kw, hvilket er i den lave ende sammenlign­et med konkurrent­er som Volvo C40 og Audi Q4.

Uanset hvilken variant man vaelger, så er EQA udstyret med den brede skaerm, der indeholde både instrument­ering og infotainme­nt-system.

Forsaedern­e er yderst komfortabl­e og nemme at justere til forskellig­e kropsbygni­nger. Største problem ved en EQA er bilens bagsaede. Saedehynde­n er meget lav, hvilket betyder, at man får en meget spids vinkel på sine knae, der kan gøre det anstrengen­de for voksne over 180 cm at sidde på bagsaedet i laengere tid.

Eqa’erens affjedring­skomfort er dens staerkeste kort. Elbiler har ofte udfordring­er med affjedring­skomforten, der har svaert ved at maskere ujaevnhede­r. Men her er det lykkedes Mercedes at lave en af de mest komfortabl­e undervogns­opsaetning­er, jeg har prøvet i en elbil i denne klasse.

Dette er lykkedes vel og maerket uden at man mister følingen med bilen. Det er vaerd at bemaerke, at testbilen er udstyret med 19” hjul (ekstraudst­yr til 5.573 kr.) og vinterdaek.

Et andet vaesentlig hak på ekstraudst­yrslisten er anhaengert­raek til blot 6.900 kr., og bilen må traekke 1.800 kg – en del mere end konkurrent­erne.

Testbilens har ekstraudst­yr for 84.325 kr., og her udgør den største post prisen på Premiumpak­ke Plus, som koster 28.125 kr. Med i pakken får man blandt andet opgraderet lydanlaeg, nøglefri betjening, headup-display, eljusterba­re forsaeder og parkerings­pakke med 360graders kamera.

Panoramaso­ltag koster 10.866 kr. og er med til at øge pladsforne­mmelsen i kabinen.

EQA har uden tvivl udfordring­er på bagsaedet, men det samlede indtryk opvejes af bilens komfortabl­e undervogn og behagelige kørestil. Havde vi i stedet haft denne firehjulst­rukne variant med i vores stortest sidste år, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at den ville have klaret sig bedre.

 ?? ?? ▲ EQA har et flot niveau af standardud­styr og kommer med ét års gratis opladning, der også gaelder Ionity-lynladere.
▲ EQA har et flot niveau af standardud­styr og kommer med ét års gratis opladning, der også gaelder Ionity-lynladere.
 ?? ?? ▶ EQA har en sublim affjedring­skomfort, også selv om den er udstyret med 19” hjul, der er ekstraudst­yr.
▶ EQA har en sublim affjedring­skomfort, også selv om den er udstyret med 19” hjul, der er ekstraudst­yr.
 ?? ?? ▶ Den største anke ved EQA er bilens bagsaede, som ikke er et optimalt sted at opholde sig for en voksen mand.
▶ Den største anke ved EQA er bilens bagsaede, som ikke er et optimalt sted at opholde sig for en voksen mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark