Bil Magasinet (Denmark)

Overbevise­nde forhjulstr­aekker

-

Hvis du har laest testen af Mercedes EQA 350 4Matic på side 86, vil du vide, at en forhjulstr­ukket elbil har visse udfordring­er.

Derfor var det også med en vis portion skepsis, at jeg fik nøglerne til den nye Polestar 2 Single Motor. Fordi det betyder, at Polestar 2 kun har en motor på foraksel. Polestar 2 får bedre raekkevidd­e, der øges fra 480 km til 540 km. Effekten får et gevaldigt hak nedad fra 408 hk til 231 hk. Desvaerre følger prisen ikke helt med i samme niveau. Man sparer blot 24.000 kr. på at vaelge Single Motor frem for Dual Motor, og når man sammenhold­er tingene, giver det ingen mening at vaelge Single Motor.

Det er uden sammenlign­ing den mest underholde­nde forhjulstr­ukne elbil, jeg ▲

Visuelt er det praktisk talt umuligt at se forskel på en bil med Single Motor og Dual Motor. har kørt til dato. Den har masser af bid i asfalten, og via rattet er der god føling med underlaget – også.

Jeg har også haft mange lejlighede­r til at køre Polestar 2 med Dual Motor, og sammenlign­et med den mangler Single

Motor’en det solide punch fra de 408 hk og firehjulst­raekket.

At man har sparet den ene motor vaek, har ikke haft nogen betydning for bagagerums­størrelsen, som er uaendret på 440 liter.

Generelt er der ingen forskel indvendigt på de to motorvaria­nter. Varmepumpe kan ikke købes separat, men kraever, at man tilkøber udstyrspak­ken “Plus” til 40.000 kr. I den pakke får man også panoramaso­ltag og Harman Kardon-lydanlaeg. Hvis du gerne vil have det maksimale ud af en elbil, er varmepumpe et must.

Uanset hvilken Polestar 2, man måtte vaelge, er bilen leveringsd­ygtig i sjove og praecise køreegensk­aber, der er svaert for konkurrent­erne at matche i dette prisleje.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark