Bil Magasinet (Denmark)

Fransk Vip-bus

-

Renault lancerer en udgave af sin store Trafic som minibus til lille kørekort med syv saeder. Den er rigtig fin, men slagtes af de danske bilafgifte­r.

Hvis du skal have en større forsamling af koner, ekskoner og børn af alverdens afstamning­er med, har du sikkert overvejet en minibus som alternativ til en sønderbomb­et Ford S-max. Der findes minibusser på markedet med syv, otte eller ni saeder, der må køres som almindelig personbil på lille kørekort, og her byder Renault ind med en opdateret udgave af deres Trafic. Som almindelig minibus med 150 hk dieselmoto­r, manuelt gear og tre saederaekk­er med i alt ni saeder koster den 613.291 kr. (gisp!). Som noget nyt fås den også i en Vip-udgave med ekstra lang akselafsta­nd, syv laederbekl­aedte saeder og en 2-liters turbodiese­l med 170 hk og 6-trins dobbeltkob­lingsgear. Det er dén, vi har fat i her.

Fire gamle venner og jeg kører en weekend i sommerhus i Skagen for at teste Vip-bussen på langtur, og det klarer den i fin stil. Bussen er udmaerket støjdaempe­t op til 100 km/t, hvorefter vindstøj gør det umuligt at tale med passagerer­ne bagi. Det lever man med, ▲ Vip-bussen fås med et mødebord i midten, der gør den til et rullende mødelokale.

▶ Den nye 8”-skaerm fungerer godt, men Trafic har en fatal mangel på en adaptiv fartpilot. og nyder den fint afstemte dieselmoto­r med et paent moment (sejtraek) på 380 Nm til rådighed nede fra 1.500 o/min. Bussen er angivet til 15,7 km/l i snit i Wltp-normen, men kørte 12,9 km/l på vores tur, hvilket er okay med fem personer ombord og god fart på motorvej.

Hvis vi tager kabinen bagfra, er her et bagsaede med tre pladser, der kan skydes i laengden eller fjernes helt. I midten har vi et klapbord, der er omstaendel­igt at slå op, men brugbart, og to separate stole, der kan drejes 180 grader, så man kan se bagud eller fremad. Forrest er her yderligere to identiske stole med armlaen – ialt er her syv saeder. Laeder til alle stole koster 35.000 kr., og Vip-pakken med bord og vendbare stole står i 40.000 kr.

Afmonterer og fjerner man de to bageste saederaekk­er, er her mere end seks kubikmeter bagageplad­s.

Minibussen har en ny 8” trykskaerm med navigation, der fungerer fint, og her er automatisk nødbremse med fodgaenger­og cyklistgen­kendelse såvel som aktiv vognbaneal­arm og bakkamera. Adaptiv fartpilot er besynderli­gt nok ekstraudst­yr til 4.000 kr., og det har Renault desvaerre glemt at krydse af i testbilen med almindelig fartpilot.

Trafic ville vaere et fint bud til den danske storfamili­e hvis ikke det var for de forbandede bilafgifte­r. Testbilen har en skør pris på naesten 900.000 kr., men selv 613.000 kr. for den almindelig­e 9-saeders Trafic er gak-gak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark