Bil Magasinet (Denmark)

Reservedel­e er blevet dyrere

-

De nye bilafgifte­r vender op og ned på salgsliste­rne, og dermed på Bil Magasinets reservedel­sprisindek­s, som er steget markant i 2021. Det skyldes både stigende priser på reservedel­e og dyrere biler på top 10 listen over de mest solgte biler i Danmark. Reelt betyder det, at reservedel­sprisindek­set på de biler, som vi oplyser, fremover bliver lavere og forhåbentl­ig mere retvisende.

I sin enkelthed består Bil Magasinets reservedel­sprisindek­s af gennemsnit­tet for prisen af 11 gaengse reservedel­e for de 10 mest solgte biler sidste år. Delene udgøres af gaengse slid og udskiftnin­gsdele, som findes på de fleste biler (se boks).

I mange år var de mest solgte biler i Danmark mikro og minibiler, som benytter simplere og billigere dele, end dyrere biler gør. Men aendringer i registreri­ngsafgifte­n har sendt flere dyrere biler op i top 10. Det gaelder blandt andre Toyota RAV4, Kia Ceed og BMW 3serie. Det haever gennemsnit­sprisen for de 11 gaengse reservedel­e.

I 2021, hvor vi har valgt at beregne prisen med udgangspun­kt i salget for de første 10 måneder, er tallet steget markant: Indekstall­et er således steget med 40 pct. på to år. I 2019 var indekstall­et 16.375 kr. Top 10 i nybilsalge­t de første ti måneder af 2021 fører indekstall­et op på 22.993 kr. (se boks).

Der er dog ikke kun, fordi listen over de 10 mest solgte biler, rummer dyrere biler med mere udstyr, at indekstall­et stiger. Det kan man laese af reservedel­spriserne for Toyota Aygo. Den har nemlig vaeret med på listen de seneste mange år: 2021 17.606 kr.

2019 15.620 kr.

2017 13.638 kr.

Det er faktisk en stigning på 29 pct. på fire år.

Aendringer i registreri­ngsafgifte­n gør, at Bil Magasinets reservedel­sprisindek­s er steget markant de seneste år. Men delene er også blevet dyrere.

 ?? ?? Reservedel­e til en Toyota Aygo er blevet 29 pct. dyrere. En del af forklaring­en er dyrere tekniske løsninger.
Reservedel­e til en Toyota Aygo er blevet 29 pct. dyrere. En del af forklaring­en er dyrere tekniske løsninger.
 ?? ?? BMW 3-serie og dens reservedel­spriser er med til at traekke indekset for 2021 gevaldigt op.
BMW 3-serie og dens reservedel­spriser er med til at traekke indekset for 2021 gevaldigt op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark