Bil Magasinet (Denmark)

Helt skidt er Model Y ikke

-

Tesla Model Y måtte tage til takke med fjerde- og naestsidst­epladsen i elbilstort­esten med indbygget langtur til Berlin i BM2112. Placeringe­n efter vinder Kia EV6, Audi Q4 e-tron og Hyundai Ionic 5 skyldtes ikke mindst prisen. Til en halv million på naer 500 kr. var Tesla Model Y testens dyreste – uden at den stiller med praestatio­ner og udstyr, der overgår konkurrent­erne markant.

Faktisk var dens vaesentlig­ste aktiv Tesla’s eget ladenetvae­rk, som til gengaeld giver stor vaerdi for pengene, hvis man kører sin Tesla laengere, end raekkevidd­en kan klare på én tur.

På minussiden naevnes højfartsko­mforten, hvor undervogne­n virker nervøs, og den udvidede automatisk­e kørefunkti­on, som var genial i Tesla Model S, da den kom til Danmark, er taet på ubrugelig i Y, efter at funktionen er blevet tilpasset europaeisk­e regulative­r.

Desuden har den store centerskae­rm en indbygget udfordring med funktioner, som kraever adskillige skaermberø­ringer. I dagligdage­n laerer man naturligvi­s hurtigt betjeninge­n at kende, men man skal stadig orientere sig på skaermen og dermed tage blikket fra vejen, til forskel fra biler med fysiske knapper til eksempelvi­s ventilatio­nsanlaegge­t.

Til gengaeld bidrager den store skaerm til en anden dagligdags­fordel, som man laerer at saette pris på. For løsningen med at samle alle funktioner i den store skaerm giver kabinen et ryddeligt og ikke mindst rummeligt udtryk, som underbygge­s af det store bagagerum, som er opgivet til 971 liter, og selv om det lyder af mere, end det ser ud til, når man kigger ned, så er netop rummelighe­den og dermed brugbarhed­en i dagligdage­n et vaesentlig aktiv for Tesla Model Y. Men i øvrigt styrer den også udmaerket.

Tesla Model Y er en høj Model 3, men de praktiske gevinster er større, end designet antyder.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark