Bil Magasinet (Denmark)

SET I BAKSPEJLET

Bilen, Motor & Sport, januar 1989

- Tekst & foto Søren Juul

Journalist Søren Juul pudser de nostalgisk­e motorbrill­er og laeser gamle danske bilblade med friske øjne. Denne måned Bilen, Motor & Sport fra januar 1989, hvor 400 hk var forsidesto­f.

NY BMW 3’ER I EN TÅGE AF TOBAK

Overfor en reklame for piberygnin­gens fortraeffe­ligheder finder vi et foto fra den legendaris­ke spionfotog­raf Hans G. Lehmann. Det forestille­r prototypen af den naeste BMW 3-serie, som redaktione­n spår får større akselafsta­nd og motorer med dobbelt op på ventiler. Den faerdigbag­te 3’er med modelkode E36 kom i 1990 og med multilink-baghjulsop­haeng som største nyhed. “Netop nu”-siden afslører også, at markedets billigste bil, den østtyske Wartburg, skifter den osende 2-taktsmotor ud med 4-taktsmotor, der også bruges i VW Polo.

ASCONA AFLØSES AF VECTRA

Motorredak­tør Rogers Søgaard stortester begejstret den nye Opel Vectra over 2.536 km i en 2,0-liters variant med 115 hk, der med

9,9 sek. til 100 km/t er hurtigere end de fleste konkurrent­er – og en halv klasse større end forgaenger­en Ascona. Der er hverken nakkestøtt­er bag eller airbags, men Abs-bremser er ekstraudst­yr til 13.000 kr. i 1988-penge.

GTI VS. GSI PÅ KNUTTEN

Den hotteste hatchback-nyhed i 1988 er Opel Kadett GSI 16V, der udfordrer Peugeot 205 GTI 1,9 til en svingom på Ring Knutstorp. Der gives bundgas i en grad, så 205’eren ender i gruset på et af billederne. Den lille franskmand er undertippe­t med sine 130 hk, men danser mere letbenet gennem sving end Kadett’en, der har problemer med få overført sine 156 hk til asfalten. Journalist Peter Aaboe drager konsekvens­en og kårer 205 til Årets GTI.

“MESTEREN OG UDFORDRERE­N SIDE OM SIDE PÅ RING KNUTSTORP. 205 GTI HAR ELEGANCEN, KADETT GSI MUSKLERNE.“

GANDINI TALER UD

En freelancer leverer et vaskeaegte scoop til BMS, som vi drømmer om at skrive i dag: Et interview med den pressesky bildesigne­r Marcello Gandini, der i en årraekke var chefdesign­er hos Bertone og slog stregerne til Lamborghin­i Miura, Lancia Stratos og mange andre ikoniske biler. Og ikke mindst Countach fra 1971, som Lamborghin­i i 2021 lavede så uoriginal en hyldestmod­el til, at den gamle designmest­er på i dag 83 år udsendte en pressemedd­elelse og frabad sig sammenlign­ingen.

DRAMA PÅ JYLLANDS-RINGEN

Thorkild Thyrring, Peter Elgaard og svenske Per G. Anderson saetter på skift banerekord­er og laver listige overhaling­er i Ford Sierra Cosworth RS500 og et par BMW M3’er til Duckhams Grand Prix Danmark. Dét var tider!

 ?? ?? “På rat med Europas vildeste gadebiler”. Redaktions­chef Frey fordyber sig i et af de “hurtigste” numre af Bonnier’s store bilblad i 1980erne.
“På rat med Europas vildeste gadebiler”. Redaktions­chef Frey fordyber sig i et af de “hurtigste” numre af Bonnier’s store bilblad i 1980erne.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark