Bil Magasinet (Denmark)

Optimering­er alle vegne

-

Mercedes har brugt erfaring fra deres Formel 1-team til at udvikle en ny batteripak­ke med lithium-ion batterier med samme energi som batteriet i den store EQS, men i halv størrelse og en 30 pct. lavere vaegt.

Mercedes skriver, at de har arbejdet sammen med ivaerksaet­tere for at udtaenke konceptet, mens deres egne ingeniører har anvendt digitale vaerktøjer for at saenke vaegten og fjerne overflødig vaegt ved hjaelp af 3D-print af komponente­r.

Daek med ultralav rulle- og vindmodsta­nd og letvaegtsf­aelge af magnesium bidrager til at saenke vaegten, mens et tyndt lag af solceller på taget skal kunne bidrage med energi til 25 km ekstra kilometer på en opladning. Bremseskiv­erne er støbt i aluminium af hensyn til vaegten.

 ?? ?? De gennemsigt­ige tagplader bijobber som små solcellean­laeg. Ifølge Mercedes’ beregninge­r ville dette tilføje ca. 25 km til den samlede raekkevidd­e – alt afhaengigt af vejrforhol­d.
De gennemsigt­ige tagplader bijobber som små solcellean­laeg. Ifølge Mercedes’ beregninge­r ville dette tilføje ca. 25 km til den samlede raekkevidd­e – alt afhaengigt af vejrforhol­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark