Bil Magasinet (Denmark)

5 fakta DU SKAL VIDE OM SONY’S NYE ELBIL

De store tech-virksomhed­er har for alvor fået øjnene op for transports­ektoren. Sony viser sin anden konceptbil, som de planlaegge­r at introducer­e inden laenge.

- Tekst Mathias Brandt Foto PR

1 VISION S 02

Hvis du har hørt om Sony’s intentione­r om at lave en elbil før, så har du helt ret. De har nemlig tidligere vist sedanen Vision S 01. Bilen på billederne hedder Vision S 02 og er den nyeste model, Sony har vist. Både design og størrelse minder om en Tesla Model Y.

2 SONY MOBILITY

Det lå måske ikke lige i kortene, at Sony skulle gå fra at lave en af verdens mest populaere spillekons­oller til at lave elbiler. Men Sony har etableret et dattersels­kab under navnet Sony Mobility Inc., der kommer til at varetage alle Sony’s transportl­øsninger i fremtiden.

3 ER DEN HURTIG?

Det er uklart, hvor mange kraefter den får, og hvad raekkevidd­en bliver. Tidligere har Sony meddelt, at bilen bliver udstyret med to elmotorer, der hver yder 268 hk, hvilket sandsynlig­vis nok skal gøre Vision S 02 kvik – og i stand til at konkurrere med Tesla Model Y Performanc­e.

4 PRODUKTION?

Sony har teamet op med det østrigske firma Magna Steyr, som i tidens løb har hjulpet bilfabrikk­erne med mange af de bilmodelle­r, der typisk ikke skulle produceres i så store styktal. I november 2022 indleder Magna Steyr produktion­en af den californis­ke elbil Fisker Ocean.

5 LANCERING

Sony har store ambitioner med Vision S men der går lidt, før du kan svinge forbi din lokale Elgiganten og bestille en Sony elbil. Japanerne har endnu ikke meddelt, hvornår de forventer at kunne levere de første biler til kunder – og Danmark bliver naeppe det første land.

 ?? ??
 ?? ?? Den nye Sony Vision S 02 minder på mange måder om Tesla Model Y i både størrelse og drivline.
Den nye Sony Vision S 02 minder på mange måder om Tesla Model Y i både størrelse og drivline.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark