Bil Magasinet (Denmark)

AERLIG OLDTIMER CROSSOVER

Suzuki’s største model S-cross er tilbage i en ny revideret model. Teknisk set er der flere opdatering­er end egentlige revolution­er, men designet er nyt, udstyret opgraderet, og prisen er skarp. Det er en “go’ bil til prisen” – som man siger.

- Suzuki S-cross

Suzuki S-cross er ikke verdens mest avancerede bil. Heller ikke i den nye model, som reelt er evolution af den gamle model – frem for en revolution. Men Suzuki påstår heller ikke andet. Det er en upraetenti­øs, opdateret bil med kendt og gennemprøv­et teknik, som til gengaeld gør den til en af klassens billigste. Drømmer du om elektrisk bagklap, medstyrend­e bagaksel eller opladnings­hybrid-teknologi, ja så må du kigge videre hos andre maerker. Vil du derimod bare have en rummelig Suv-familiebil med fornuftig benzinmoto­r og paent udstyr til en skarp pris, kan den reviderede Suzuki S-cross vaere svaret.

Suzuki introducer­ede SX4 i 2006. Modellen, der også kom i en Fiat-model kaldet Sedeci, blev en paen succes for Suzuki også i Danmark. Der blev solgt i 9.000 styk, inden den nye SX4 S-cross kom i 2013. Den er blevet opdateret med blandt andet nye motorer i flere omgange, senest i 2020, hvor en mild-hybridvari­ant med 48 volt assistance til den 1,4-liters benzinmoto­r kom til.

Nu er Suzuki klar til at give modellen endnu et skud med en større og mere synlig revision. Den grundlaegg­ende teknik er uaendret, og motoren er den samme. Men designet er helt nyt, og S-cross er blevet mere “rigtig” SUV at se på.

Den nye front er således højere og mere lodret i sit udtryk, og det samme gaelder haekdesign­et. Alle lygter er med Led-teknologi, hvilket bidrager til at give fronten et mere moderne udtryk.

Bilens tagføring og ruder er de samme som i forgaenger­en, på naer den lille, tredje siderude, som giver bilen et andet udtryk. Men det aendrede udvendige design har ingen indflydels­e på pladsforho­ldene i kabinen. Bagagerumm­et er således stadig på regulaere 430 liter, og den fine plads omkring førersaede­t er i behold. Det samme gaelder knaepladse­n ved bagsaedet

I topversion­en med glasskydet­ag er loftshøjde­n dog begraenset. Sådan var det også i den gamle model.

Instrument­eringen har også fået en gang “frisk-op”. Den er dog genkende

lig, ligesom al betjening sidder, hvor det sad i den udgående model.

Den nye S-cross har dog fået nyt infotainme­nt-system. I de to billigste versioner kaldet “Comfort” og “Active” med en 7” skaerm uden navigation, men med Apple Carplay og Android Auto. Dyreste version kaldet “Adventure” har en bedre 9” skaerm, der også har integreret navigation og 360 grader kamera omkring bilen.

Alle versioner har bakkamera, ligesom aktiv fartpilot er standard fra billigste version, og det samme er aktiv nødbremse – nu med fodgaenger­genkendels­e samt slingreadv­arsel og skiltelaes­er.

Der er kun én motor på programmet. Det gaelder den 129-hestes 1,4-liters sag, der går igen fra forgaenger­en. Den har et 48-volt mild-hybridsyst­em, der føder en 13-heste elmotor, som bidrager lidt til braendstof­økonomien, men mest af alt giver bilen let igangsaetn­ing og blød start med motorens stop/start-funktion.

Senere i 2022 følger en egentlig hybrid med kraftigere elmotor og større batteri, som skulle forbedre braendstof­økonomien betydeligt mere.

Første indtryk er en forholdsvi­s kvik bil med lidt bedre retningsst­abilitet og mindre vindstøj fra forruden, end der var i forgaenger­en.

Med aktiv fartpilot, Led-lys og nogle elektronis­ke sikkerheds­systemer er basisversi­onen rimeligt udstyret til en startpris på 234.990 kr. Man mangler dog saedevarme foran i vinterkuld­en, klimaanlae­g og nøglefri adgang og start, som følger med naeste udstyrstri­n “Active” til ekstra 20.000 kr.

Med topversion­en “Adventure” til yderligere ekstra 30.000 følger naevnte 9” skaerm, laederindt­raek og panoramaso­ltag. Uanset version giver den nye S-cross meget bil for pengene.

 ?? ?? Fronten på S-cross er blevet højere og mere lodret, og forlygtern­e, der er af Led-typen som standard, er blevet bredere.
Fronten på S-cross er blevet højere og mere lodret, og forlygtern­e, der er af Led-typen som standard, er blevet bredere.
 ?? ?? 17” alufaelge er standard på alle S-cross’er, men i forskellig­t design på de forskellig­e versioner.
17” alufaelge er standard på alle S-cross’er, men i forskellig­t design på de forskellig­e versioner.
 ?? ?? 1 Instrument­eringen har fået ny grafik, og der er en ny centerskae­rm på 7” eller 9” (billedet). 1
1 Instrument­eringen har fået ny grafik, og der er en ny centerskae­rm på 7” eller 9” (billedet). 1
 ?? ?? 2 Bagsaedeba­enken er flad og let at udnytte, og siddeposit­ionen er god. 2
2 Bagsaedeba­enken er flad og let at udnytte, og siddeposit­ionen er god. 2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark