Bil Magasinet (Denmark)

KINESISK ELBIL PÅ LANGTUR

Den første kinesiske elbil i Danmark har fået en klaedelig opdatering med ny kabine, en mere moderne front og et større batteri. MG ZS giver meget bil for pengene og gør det fint på langtur med fem personer ombord. Men hård frost kan den ikke lide.

- MG ZS

Det genopståed­e MG debuterede i Danmark i 2019 med den kompakte Zsmodel. Den var billig og med ret ringe raekkevidd­e, men nu har den fået et kraftigt facelift og et større batteri, så den skulle vaere blevet mere alsidig. På min pendlerrut­e på tvaers af Sjaelland gør 2022-årgangen det rigtig fint i betragtnin­g af prisen og ambitionen, og stole, støjniveau, ergonomi og funktionen af den adaptive fartpilot med køassisten­t er mere end godkendt.

Raekkevidd­en fra 70 kwh-batteriet er officielt 440 km, hvilket er rigeligt som hverdagsbi­l hvis du har adgang til egen lader. På motorvej om vinteren med

130 km/t er raekkevidd­en naermere 250 km, men saet farten ned til 110 km/t, og du når 340 km. Det er ret normalt for elbiler. Batteriet kan lades med 11 kw hjemme og op til 92 kw ude (på papiret), og her er syv års garanti på bil og batteri. Der er ikke mindst i de lavere prisklasse­r stor efterspørg­sel efter brugte elbiler, og finansieri­ng af grønne biler er billig, så du risikerer intet ved at købe en billig elbil som en MG.

Men den har sine begraensni­nger. ZS er velegnet til den lille familie, men med to voksne foran, tre store børn på bagsaedet og bagage proppet ind samtlige ledige steder i kabinen er vi hurtigt over den beskedne lasteevne på 375 kg. 110 km/t på tvaers af Danmark i juleferien foregår med forudsigel­igt elforbrug, men de bageste sideruder dugger, og midterste bagsaede-passager klager over elendig saedekomfo­rt. Det ville hun dog også have gjort i en fossildrev­et mini-suv.

Det eneste sted, den lave pris skinner igennem, er ved Circle K’s 350 kw lynlader ved Harlev uden for Aarhus. På trods af forvarmet batteri lykkes det ikke at opnå en ladekapaci­tet på mere end 46 kw i kulden. Det er for lidt, når bilen er angivet til op til 92 kw.

 ?? ?? Mg’en var bundfrosse­n julemorgen i Søballe ved Skanderbor­g, hvor termometre­t stod på -12 grader.
Mg’en var bundfrosse­n julemorgen i Søballe ved Skanderbor­g, hvor termometre­t stod på -12 grader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark