Bil Magasinet (Denmark)

En vigtig påmindelse

Efter få kilometer bag rattet af M440i får jeg en vigtig påmindelse om, at der er langt fra elbiler til benzinbile­r, når det kommer til køredynami­k.

-

De sidste mange måneder har budt på den ene elbil efter den anden. Det har betydet, at mit benzinkort naermest er groet fast i min kortholder. I denne tid er jeg mere eller mindre blevet lullet ind i en elbilsverd­en, hvor jeg knap nok savnede en bil med traditione­l forbraen-dingsmotor. Så da chancen bød sig for at få fingre i ugens eneste benzindrev­ne testbil, slog jeg til.

Alene det lille ryk, der kommer i bilen, når man saetter gang i de seks cylindre, er nok til at få de små hår i nakken til at bevaege sig.

Jeg kender motoren saerdeles godt og har kørt den ved mange andre lejlighede­r, men det som om, at hverdagen med elbiler har skabt et uforløst vakuum, der giver efter i det sekund, jeg er tilbage i en “rigtig” bil.

Med en 0-100-tid på 4,7 sek. er den praecis lige så hurtig som vores Polestar 2, som vi har til langtidste­st. Men hele oplevelsen er langt mere dramatisk, når bilens 8-trins Zf-gearkasse banker gearene ind op gennem accelerati­onen. I køreprogra­mmet “Sport Plus” bliver hvert gearskift efterfulgt af et dybt pust fra de to afgangsrør.

Sidste gang, jeg kørte en Gran Coupé, som er BMW’S svar på en Audi A5 Sportback, var det en BMW i4 M50, som er den elektriske pendant til M440i. Med 544 hk var den forbandet hurtig, men med en køreklar vaegt på 2.290 kg vejer den naesten 400 kg mere end M440i!

Selv om i4 M50 er naesten et sekund hurtigere fra 0-100 km/t, kan den ikke skjule den høje vaegt, når vejen begynder at svinge. Her er det en kaempe befrielse at komme bag rattet af M440i. Jeg ved godt, det er en kaempe kliché, men skiftet fra i4 M50 til M440i føles naermest som at gå fra en golfvogn til en gokart, når vejen ikke bare går ligeud.

Kabinen er naermest identisk med en i4 M50, og her udmaerker bilens saeder sig meget positivt. De ser for det første hamrende godt ud, og for det andet er de også meget komfortabl­e at sidde i over laengere tid. Når tempoet bliver højt i en rundkørsel, har de også masser af sidestøtte.

Gran Coupé’en er det “praktiske” valg, hvis du gerne vil have en 4-serie. Bagagerumm­et sluger 470 liter og er nemt at overskue takket vaeret den store bagklap. Bagsaedet er fint, men benplads og lofthøjde mangler jeg lidt af.

Du kan få fingrene i en M440i Gran Coupé for 857.111 kr., men testbilen har ekstraudst­yr for 273.624 kr. Det er ikke, fordi listen er uendelig lang, men tilvalgene er dyre. Den grå lakering hedder M Brooklyn Grey og koster 17.968 kr., man skal slippe 22.460 kr. for headup-display. Laederindt­raek i Vernasca Cognac koster 30.273 kr., og vil du have instrument­bordet laederbekl­aedt, skal du slippe yderligere 30.273 kr. Den dyreste post er “Driving assistant profession­al” til 39.061 kr., som inkluderer adaptiv fartpilot med aktiv vognbaneas­sistent.

Uanset hvor lidt eller meget ekstraudst­yr, du haelder i en M440i, aendrer det ikke på, hvor ekstremt velkørende den er. Den er adraet og afbalancer­et i en grad, der er umulig at opnå i en elbil på nuvaerende tidspunkt. Desvaerre betyder afgiftssys­temet, at den koster dobbelt så meget som en i4 M50, og jeg ved ikke, om den er dobbelt så fed.

 ?? ?? ▲ Saederne er standardud­styr i en M440i og er super behagelige at sidde i, samtidig med at de har godt støtte.
▲ Saederne er standardud­styr i en M440i og er super behagelige at sidde i, samtidig med at de har godt støtte.
 ?? ?? ▶ Bagagerumm­et er regulaert og nemt at udnytte. Det er praecis lige så stort som i en i4 M50, der også har plads til 470 liter.
▶ Bagagerumm­et er regulaert og nemt at udnytte. Det er praecis lige så stort som i en i4 M50, der også har plads til 470 liter.
 ?? ?? ▶ BMW’S raekkemoto­rer er altid noget saerligt og denne M58-motor er ingen undtagelse. Den har et staerkt bundtraek.
▶ BMW’S raekkemoto­rer er altid noget saerligt og denne M58-motor er ingen undtagelse. Den har et staerkt bundtraek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark