Bil Magasinet (Denmark)

Perfekt Q4 løber op i 600.000 kr.

- Tekst & foto Steen Bachmann

I efteråret testede vi en Q4 e-tron uden ekstraudst­yr og med én elmotor og baghjulstr­aek. Det var en positiv oplevelse af den almindelig­e SUV til cirka 375.000 kr. Her har vi fat i en Q4 Sportback, hvilket vil sige en mere skrå haek, lidt ringere hovedhøjde på bagsaedet og lidt større bagagerum. Det er topvariant­en med to elmotorer, firehjulst­raek og en samlet ydelse på op til 299 hk, og her er en lang liste af ekstraudst­yr. Det ville have fået prisen til at eksplodere i en fossildrev­et Audi, men ikke her, hvor der kun betales registreri­ngsafgift af en del af prisen på udstyret, hvorfor prisen er mere reel.

Drivlinen fungerer super godt og har tilstraekk­elig raekkevidd­e, men hvad med udstyret? Technology-pakke til 32.750 kr. giver headup-display på indersiden af forruden, hvor 3D-grafik og dynamiske pile blander sig med virkelighe­den for at hjaelpe med at vise vej. Den adaptive fartpilot markerer sit arbejde med en diskret blå streg, som følger køretøjet foran og viser, hvordan piloten arbejder. Det er godt taenkt og bidrager til en afslappet og overskudsa­gtig kørsel. Pakken har også elklapspej­le med varme og Led-blinklys, Matrix-led-forlygter med mere.

Vinterpakk­e til 7.000 kr. giver varme i rat og forrude, hvilket er laekkert (men også gør det dyrere at skifte en forrude).

I den lidt mere fraekke afdeling har vi S line pakke udenpå med sportsunde­rvogn, og alu tagraeling til 10.500 kr., mens 21” alu koster 11.626 kr. I kabinen er her S line pakke med sportssaed­er i mikrofiber/kunstlaede­r, diverse alulister lys og S-logo og pedaler af rustfrit stål til 27.320 kr. Med panoramagl­astag, ekstra godt lydanlaeg og tonede ruder bagtil lander prisen i alt på 612.748 kr., hvilket er ekstravaga­nt.

Q4 Sportback er lige så fed med baghjulstr­aek og mindre udstyr.

 ?? ?? ▲
Anhaengert­raek koster 8.500 kr. og de store 21” alu 11.626 kr., mens tyfongrå metallak koster 5.100 kr.
▲ Anhaengert­raek koster 8.500 kr. og de store 21” alu 11.626 kr., mens tyfongrå metallak koster 5.100 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark