Bil Magasinet (Denmark)

Power-hybrid dur på langfart

-

Hyundai Tucson har gået sin sejrsgang her på Bil Magasinet og høstet roser så godt som alle steder, den har optrådt.

Der var alligevel tale om en stresstest af en vis kaliber, da jeg med fuld tank og opladet batteri satte kursen mod Skagen fra København. Stressfakt­oren lå i, at opladnings­hybridens batteri på 13,8 kwh ville løbe tør for el laenge før, jeg krydsede Lillebaelt­sbroen.

På Fyn holder jeg en spisepause, hvor jeg samtidig lader koreaneren få 45 minutter med ladestik i siden. Under hele turen bemaerker jeg, at Tucson aldrig kører sit batteri helt i bund, så den konstant har elassistan­ce til for eksempel igangsaetn­ing.

Med en samlet systemydel­se på 265 hk og 350 Nm har Tucson PHEV et konstant og overbevise­nde kraftovers­kud – saerligt til mellemacce­lerationer og overhaling­er. Køres Tucson kun på el, er den opgivet til 62 km – men på motorvejen hjaelper elektricit­eten som assistance til turbobenzi­nmotoren, og meget af tiden kommer den eneste støj fra vind og vej.

Fra min førerplads har jeg rig lejlighed til at nyde den velsammens­atte kabine, der er et overflødig­hedshorn af fine løsninger og laekre materialer.

Testbilen har naestdyres­te udstyrsniv­eau Advanced og hertil Laeder-, Deluxe- og Fører-pakker spaekket med sikkerheds­udstyr som 360-graders kamera og blindvinke­lassistent med kameravisn­ing i de digitale instrument­er. Som ekstra lir har testbilen også fjernbetje­nt parkering – en feature til 5.995 kr.

Tucson består naturligvi­s sin stresstest, men det er tydeligt, at den høje koreaner har det bedst med rigelig kapacitet på batteriet – ikke kun af hensyn til det samlede braendstof­forbrug, men også fordi kørslen bliver mere jaevn.

 ?? ?? Efter en uge i Gl. Skagen står det klart – Tucson PHEV kan let køre over 50 km på el alene med opladet batteri.
▼
Efter en uge i Gl. Skagen står det klart – Tucson PHEV kan let køre over 50 km på el alene med opladet batteri. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark