Bil Magasinet (Denmark)

Mere end mellem

-

VW Taigo kører ind i tidens Suv-ånd.

Det er den, hvor biler uden let haevet karrosseri, plastik-skaermkant­er og et forsigtigt offroad-udtryk naermest er usaelgelig­e. Der er dog meget designøvel­se over trenden, og det hele bliver en smule forlorent en gang imellem. Den fornemmels­e kan man få af første blik på Taigo.

VW har i forvejen mange Suv-typer på programmet også i denne størrelse i form af T-cross, der bygger på VW Polo-teknik, og T-roc, der bygger på VW Golf-teknik. Så hvad godt gør en bil med et mere haeldende haekdesign, der prismaessi­gt placerer sig midt mellem de to?

Umiddelbar­t ligner Taigo en Karl Smart-udgave af T-cross. Den bygger på samme grundlaegg­ende teknik, og bag rattet er de to naesten identiske.

Udvendig tager Taigo sig dog anderledes ud. Fronten ser mere spids ud, og bagtil er linjerne mere skrå modsat den naeste lodrette haek på T-cross. Det gør Taigo til en Suv-coupé, som giver den et mere sporty udtryk. Det vil nogle have, men den slags “sporty” karrosseri-tilpasning­er har ofte praktiske omkostning­er i form af mindre bagagerum, lavere lofthøjde over bagsaedet og vanskelige­re adgang til bagsaedet. Men selv om Taigo har samme akselafsta­nd som T-cross, så er bagsaedepl­adsen bedre.

Bagagerumm­et er også en smule større, hvilket dog skyldes, at Taigo vitterlig er ti cm laengere end T-cross. Til gengaeld har T-cross et par andre gevinster med blandt andet muligheden for mere fleksibelt bagsaede: Det retfaerdig­gør, at prisen på de to faktisk er naesten den samme. T-cross starter ved 251.995 kr. og Taigo fås fra 254.995 kr.

I det valg ville jeg gå efter Taigo, bare fordi den ser federe ud. Ikke mindst med det gennemgåen­de lysbånd på fronten, som er standard på Styleversi­onen.

VW Taigo ligner en Karl Smart-udgave af en VW T-cross. Det er det også, men der følger fornuft med i købet – og en merpris.

Desvaerre bliver det mere sporty udtryk ikke fulgt op af mere sporty køreegensk­aber. Der er som om, VW har formået at pille nogle af de gode køremanere­r fra Polo ud af Taigo. En del af forklaring­en kan vaere det let haevede karrosseri, men den udfordring har VW nu overvundet i andre modeller.

I Taigo føles styretøjet uengageret, selv om kraengning­en er lille og karrosseri­kontrollen god. Motoren er tilstraekk­elig, men ikke underholde­nde. Måske større hjul og kraftigere motor gør en forskel? Vi vender tilbage med en test.

 ?? ?? I Style-versionen er Led-lys og det gennemgåen­delysbånd både for og bag standard.
I Style-versionen er Led-lys og det gennemgåen­delysbånd både for og bag standard.
 ?? ?? ▲ Førerplads­en er helt indentisk med T-cross. Det er et godt udgangspun­kt.
▲ Førerplads­en er helt indentisk med T-cross. Det er et godt udgangspun­kt.
 ?? ?? ▶ Den 3-cylindrede motor giver kun tilstraekk­eligt overskud i dagligt brug.
▶ Den 3-cylindrede motor giver kun tilstraekk­eligt overskud i dagligt brug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark