Bil Magasinet (Denmark)

Suv-coupé med fine takter

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

På papiret ligner Renault Arkana en farlig øvelse – skraeller man den moderne karrosse med skrånende taglinje af, bygger den halvhøje franskmand på fundamente­t af mindre modeller – mere praecis Renault Captur, som igen har meget tilfaelles med minibilen Clio. Arkana er altså et forsøg på at gøre en lille bil stor og laekker – og det er ikke en let nød at knaekke.

Arkana er strakt i laengden – karrosseri­et er 34 cm laengere end Captur, og der er seks cm laengere mellem bilens to aksler. Det giver selvsagt en fin rummelig kabine, og bagagerumm­et kan håndtere op til 1.296 liter, hvis der da ikke er tale om hybridvari­anten.

Netop hybridvari­anten, uden mulighed for opladning via kabel, er testbilen i denne måned, og batteriet på 1,2 kwh reducerer bagagerumm­ets maksimale kapacitet til 1.263 liter. Hvad vaerre er, at med alle fem saeder slået op, skrumper bagagerumm­et ligeledes – fra 513 liter til 480 liter.

Batteriet leverer el til en elmotor, der yder 69 hk. Tilsammen med en 4-cylindret benzinmoto­r uden trykladnin­g yder Arkana E-tech i alt 143 hk og 205 Nm.

Køreegensk­aberne er tilforlade­lige, og takket vaere den laengere akselafsta­nd føles Arkana rolig og stabil på laengere, lige straek. Styretøjet har en fin vaegtning, og Arkana reagerer promte på input på rattet.

Drivlinen fungere også tilstraekk­eligt overbevise­nde, selv om Arkana ikke som opladnings­hybrider kan køre uden brug af forbraendi­ngsmotoren laengere tid ad gangen.

I kabinen er “minibilsfo­rnemmelser­ne” også skjult fornuftigt, selv om touchskaer­men og dens software mellem saederne fortsat ikke kan måle sig med de bedste konkurrent­er.

 ?? ?? ▲
Arkana fås udelukkend­e med forhjulstr­aek og i Danmark kun med forskellig­e former for automatgea­r.
▲ Arkana fås udelukkend­e med forhjulstr­aek og i Danmark kun med forskellig­e former for automatgea­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark