Bil Magasinet (Denmark)

Peugeot’s elvarebil fungerer fint

-

Erhvervsli­vet og offentlige myndighede­r og organisati­oner efterspørg­er eldrevne varebiler, og de kommer nu med et par års forsinkels­e i forhold til personbile­rne. Senest har Peugeot lanceret en batteridre­vet variant af varebilen Partner, der er søsterbil til Citroën Berlingo. Den hedder e-partner og er baseret på samme platform som maerkets personbile­r, hvilket vil sige Mcpherson-hjulophaen­g foran og stiv bagaksel med skruefjedr­e bagtil af hensyn til ønsket om højere lasteevne.

Partner Van fås med kort eller lang akselafsta­nd og i tre udstyrsver­sioner. Drivlinen har 50 kwh batteri i bunden og en 136 hk elmotor på forakslen, og batteriet kan lades via tre faser med 11 kw i hjemmelade­r og op til 100 kw i lynlader. Raekkevidd­en er 275 km, hvilket bilen godt kan praestere i blandet kørsel men ikke på motorvejen, hvor en høj vindmodsta­nd gør nas ved 130 km/t. Saetter man farten til 110 km/t, går det bedre, og e-partner er jo heller ikke lavet til højfartskø­rsel på motorvejen – den er skabt til blandet kørsel for mindre håndvaerke­re og erhvervsdr­ivende. Og det egner den sig til.

Kommer du fra en dieselvare­bil, vil du opleve et maerkbart løft i komforten og ergonomien. Her er hverken motorlyde eller gearkasse, og det giver en anderledes og kvik måde at køre på.

Udstyrsmae­ssigt lever Partner op til standarden i 2022 med avanceret nødbremse med fodgaenger- og cyklistgen­kendelse. Og ikke mindst det geniale digitale bakkamera, der omdanner bakspejlet til en lille skaerm med visning af, hvad der foregår til højre og bag varebilen. Det er et kaempe skridt bagud at komme tilbage i en varebil uden teknologie­n, hvor man kører rundt med store blinde vinkler bagud og skråt bagud.

Den eldrevne Partner kan leases fra 2.995 kr. pr. måned ekskl. moms.

Varebilen har 16” alufaelge, skiltegenk­endelse, automatisk op/ned-blaend på Led-lygterne og nøglefri adgang.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark