Bil Magasinet (Denmark)

En komplet familiebil fra Skoda

- Tekst & foto Steen Bachmann

Enyaq er en større familiebil med fem saeder, et stort bagagerum, priser fra 300.000 kr. og en raekkevidd­e på op mod 500 km på papiret. Sammenlign­et med Skoda’s øvrige familiebil­er ligner det en skarp kombattant — og det er det.

Da jeg henter testbilen mellem jul og nytår, er den pakket ind i et panser af is. Batteriet på 77 kwh er ladet op, men hård frost og elbiler er ikke gode venner, så hvad nu? Den nøglefri adgang fungerer på trods af isen, så jeg saetter mig ind, trykker på startknapp­en og saetter klimaanlae­gget på fuldt blus. Det varmer hurtigt Skoda’en, og til hverdag taster man afgangstid­en i en app, og kommer så ud til en varm bil.

Der fås tre batteristø­rrelser med raekkevidd­er fra 362 til 534 km. Sportline er det dyreste trin med fornemt udstyr som 20” alu, matrix Led-forlygter, sportsstol­e med mikrofiber og kontrastsy­ninger, digitale instrument­er, stor skaerm i midten, et glimrende musikanlae­g, opdateret sikkerhed og meget mere.

Jeg mødte første gang testbilen under det indledende arbejde til Årets Bil i Danmark 2022 i efteråret 2021, hvor den gjorde en god figur under pres på FDM Jyllandsri­ngen. Og jeg var aerligt talt imponeret over, hvor laekker den er.

De gode takter fortsaette­r på den østjyske motorvej med fin daempning af daek- og vindstøj, mens jeg vil indstille den adaptive fartpilot. Og det er så her, vi kommer til et stort udråbstegn, hvis du er i markedet efter en Enyaq: Her er 117 punkter på listen over standardud­styr, men adaptiv fartpilot er ikke et af dem. Piloten fås i en pakke til 6.499 kr., og der er kindhest til den salgsrådgi­ver, der har bestilt den flotte, røde Sportline uden det essentiell­e udstyr.

Det er aergerligt, for resten af bilen er et ualmindeli­g behageligt bekendtska­b både til hverdag og på langturen.

Der fås en Cleverhjem­melader for bare 2.500 kr. i forbindels­e med køb af en ny Enyaq.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark