Bil Magasinet (Denmark)

Op til 80 km på el

-

Den nye C-klasse er noget af det bedste, der er kommet fra Mercedes-benz i årevis. Den er pakket med udstyr uanset motorvaria­nt og er lige så sportslig i sine bevaegelse­r som en BMW 3-serie, og så ser den godt ud. Plugin-hybriden med benzin- og elmotor og et forholdsvi­st stort, opladeligt batteri på 25,3 kwh lander hos mig en forblaest uge med

0-5 grader midt i en ophedet diskussion om plugin-hybriderne­s store rabat på registreri­ngsafgifte­n og spørgsmåle­t om, hvorvidt biltypen er grøn eller sort.

Det undersøger jeg på min faste rute fra småveje i Vestsjaell­and og på tvaers af Sjaelland med 110 og 130 km/t til det trafikered­e stykke uden om København og videre ind i indre by fra nord. Det svarer til at køre Aarhus-esbjerg med tung trafik og giver et billede af en bils reelle forbrug over lange afstande.

Testbilen har en 2-liters turbobenzi­ner med 204 hk, en elmotor med 129 hk og en 9-trins automatgea­rkasse bygget sammen til én enhed forrest. I bunden af bagagerumm­et er her et batteri på 25,3 kwh, der kan lades med 11 kw i hjemmelade­r eller op til 55 kw i hurtiglade­r. Batteriet stjaeler plads, så bagagerumm­et er mindre end i en VW Golf (det bliver en udfordring på bilferien).

I Wltp-normen for blandet kørsel er bilen angivet til op til 107 km på el, men på min pendlerrut­e begynder benzinmoto­ren at starte efter cirka 80 km. Så snart man kommer under 120 km/t, standser den dog igen. Mere end 80 km på el vil betyde, at mange pendlere vil kunne bruge bilen som elbil.

Hvor langt kører Mercedes C-klasse plugin-hybrid på el, hvad koster det at pendle i den, og hvor økonomisk er den med tomt batteri?

Hvad så med forbruget? På vej ud sker de 125 km med opladet batteri og forvarmet kabine, mens batteriet er tomt og kabinen kold på hjemturen. Vi saetter benzin til 15 kr./l og el til 4 kr./kwh. På udturen lyder mit snitforbru­g på

16,7 kwh el og 2,1 liter benzin. Det er en totalpris på ca. 98 kr. eller 0,78 kr./ km for de 125 km.

Med tomt batteri (det bliver aldrig tømt, men bevarer en funktion som en almindelig hybridbil med opsamling af bremseener­gi) på returrejse­n går bilen ca. 13 km/l, hvilket koster ca. 144 kr. eller 1,15 kr./km.

For et højt dagligt kørselsbeh­ov på 250 km med opladet batteri fra start når jeg dermed en samlet pris på 242 kr. eller 0,97 kr./km.

En tilsvarend­e Mercedes-benz C

300 d diesel (laes med i naeste måneds blad) går reelt 20 km/l og bruger for ca. 163 kr. braendstof eller 0,65 kr./km på samme straekning.

 ?? ?? Stikket til el er placeret i venstre side og tankdaeksl­et til benzin i højre. I byen kører pluginhybr­iden på el.
Stikket til el er placeret i venstre side og tankdaeksl­et til benzin i højre. I byen kører pluginhybr­iden på el.
 ?? ?? ▲ Amg-pakke (24.500 kr.) tilføjer nappalaede­rrat, sportsstol­e , kunstlaede­r med mere.
▲ Amg-pakke (24.500 kr.) tilføjer nappalaede­rrat, sportsstol­e , kunstlaede­r med mere.
 ?? ?? ▶ Den elegante frontgrill, spoileren og 18” Amg-faelge klaeder bilen.
▶ Den elegante frontgrill, spoileren og 18” Amg-faelge klaeder bilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark