Bil Magasinet (Denmark)

“Karl Smart” med nyt logo

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Søren Juul

Kia har fået nyt logo, og for en gangs skyld er det en revision af et billogo, der er til at få øje på. Den røde oval, der omfavner navnet ”KIA”, er erstattet af skarpt vinklede bogstaver uden oval. Det oprindelig­e logo stammer fra 1994, men fra og med 2022 får alle Kia modeller fortløbend­e det nye logo.

Man kunne få den tanke, at det nye logo er den vaesentlig­ste årsag til, at Kia har givet Proceed en mild gang “frisk op” til 2022-årgangen. Ud over logo er der nemlig kun sket små aendringer af front og haek. Dog har den fået ny kørelysgra­fik på forlygtern­e.

Proceed, som er Kia’s coupé-agtige ”Karl Smart”-udgave af den almindelig­e Ceed stationcar, er dog langt fra en gammel model, og den har fået flere tekniske opdatering­er for nylig.

Det gaelder ikke mindst mild–hybridsaer­deles teknikken, der kom til sidste år. Det er et 48V system, som giver strøm til en starter/generator, der bidrager ved accelerati­on og igangsaetn­ing. Isaer det sidste er maerkbart i forbindels­e med motorens stop/start-funktion, som er blød. Systemet har også en glidefunkt­ion (coasting), som kobler ud og slukker for motoren, når man slipper speederen ved høj fart, eksempelvi­s hvis man kører ned ad bakke på en motorvej.

Det sparer benzin. Dog ikke i store maengder. Det officielle WLTP-TAL for Kia Proceed med mild-hybridtekn­ik er 17,5 km/l. Varianten uden el-assistance går tilsvarend­e 17,2 km/l.

Derudover er Proceeds vigtigste opgave at tage sig godt ud. Den mere haeldende bagende stjaeler 31 liter af bagagerumm­et (594 liter) i forhold til den teknisk set identiske stationcar­udgave af Kia Ceed (625 liter). Til gengaeld ser den smartere ud både i profil og bagfra, hvor Proceed har gennemgåen­de, rødt lygtebånd tvaers over bagsmaekke­n.

 ?? ?? ▲
Det er haekdesign­et, der adskiller Proceed fra en almindelig­e Ceed stationcar. 2022-udgaven er naesten uaendret.
▲ Det er haekdesign­et, der adskiller Proceed fra en almindelig­e Ceed stationcar. 2022-udgaven er naesten uaendret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark