Bil Magasinet (Denmark)

Elbil til husbehov – og ikke mere

-

Flere dage med Xev Yoyo afslører flere begraensni­nger end muligheder.

Den lille 2-personers elbil er teknisk set ikke en bil, for ifølge EU’S regelsaet er det en firehjulet motorcykel. Dermed skal den ikke opfylde de samme sikkerheds­maessige krav som en bil, og man må ikke bare undvaere elektronis­k sikkerhedu­dstyr og airbags, men også almindelig­t komfortuds­tyr. Saede og førerstill­ing er alt andet end optimalt målt efter dagens bilstandar­d.

Men Yoyo er et transportm­iddel, der fylder et transporth­ul, som du ikke vidste, var der. Med elbilrevol­utionen følger nødvendigh­eden af i højere grad at tilpasse dit valg af transportm­iddel til dit aktuelle transportb­ehov: Skal du køre meget og langt, skal du have en stor elbil, skal du køre lidt og kort, skal du have en lille elbil.

Spørgsmåle­t er så, hvor lille dit behov skal vaere, for at Xev Yoyo slår til. Officielt er raekkevidd­en 150 km. I dansk vinterkuld­e er den naermere 80 km – og deraf foregår de sidste 30 km for nedsat kraft. Vi plejer at sige, at du skal sikre dig en elbil med en officiel raekkevidd­e på minimum det dobbelte af dit daglige kørselbeho­v. Med Xev Yoyo betyder det 25 km for fuld kraft – men ikke på motorvej, for dér bør den ikke køre.

Det er en teoretisk beregning, men det passer godt til virkelighe­den. Inden for 25 km i byen oplever man Yoyo som en kvik bil, ikke fordi den er hurtig, men fordi både det ikke-assistered­e styretøj og den simple affjedring er livlig og meget lidt eftergiven­de.

30 km/t føles hurtig, når man hopper i saedet og korrigerer på rattet. Til gengaeld er den nem at overskue og parkere, de tre døre gør den faktisk nem at bruge – i byen.

Xev Yoyo er ikke et bud på din naeste bil. Den er et bud på en ekstra bil, som vil gøre lidt af din transport meget nemmere.

 ?? ?? Xev Yoyo er designet i Italien men produceret i Kina. Dele af bilen er 3Dprintet.
▼
Xev Yoyo er designet i Italien men produceret i Kina. Dele af bilen er 3Dprintet. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark