Bil Magasinet (Denmark)

Yankee får franske helårssko

-

Jeg har altid svaerget til at køre på henholdsvi­s sommerog vinterdaek. Men efter at have daekket (tø-hø!) et pressemøde om det nye Michelin Crossclima­te 2-helårsdaek er jeg blevet så nysgerrig, at min “helårsbil” hopper vinterdaek­kene over denne saeson – Cadillac’en får helårsdaek.

Det franske daek har M+S skrevet på siden, samt vintercert­ificeringe­n 3PMSF – det er det logo med bjergtoppe­ne, som du måske husker fra vinterdaek­s daeksider. Gummibland­ingen/compounden ligger ikke langt fra den, man finder i et, traditione­lt set blødt, vinterdaek, og gummiet bliver ikke for hårdt, fast eller ufleksibel­t ved lave temperatur­e. Daekkets runde kontaktfla­de/traedeflad­e og markante V-rille-mønster, der løber fra daekkets midte på tvaers ud til daekkets skulder, leder vand og andet, som måtte ligge mellem daek og vej, vaek.

Mønsteret er samtidig med til at give brede traedeflad­er, hvilket er ideelt ved bremsning på tør asfalt. Michelin Crossclima­te2 har lameller som et konvention­elt vinterdaek – men dets antal er langt faerre – til gengaeld er de i zig-zag-mønster for at højne daekmønste­rets vridningss­tabilitet og stivhed til glaede for blandt andet føling gennem styretøjet. På daekkets skulder er mønsteret udstyret med ribber, der minder om små skovle – deres opgave er at grave sig ned i sneen, som saesonen måtte kaste af sig, og sikre, at daekkets greb maksimeres.

Intil videre har vintersaes­onen vaeret kold, en kende glat men ikke synderlig snefyldt – så største positive beretninge­r er, at daekket er langt mere støj- og vibrations­frit, end jeg frygtede, ligesom det har fint greb på kold asfalt.

 ?? ?? ▲
Euromaster stod for montering og afbalancer­ing – 920 kr. alt inklusiv for fire daek under 19”.
▲ Euromaster stod for montering og afbalancer­ing – 920 kr. alt inklusiv for fire daek under 19”.
 ?? ?? Michelin Crossclima­te 2-daekket ligner en krydsning mellem sommer- og vinterdaek.
Michelin Crossclima­te 2-daekket ligner en krydsning mellem sommer- og vinterdaek.
 ?? ?? Manualen dikterer, at hjulmøtrik­kerne spaendes med 140 Nm. Det klares med momentnøgl­e.
Manualen dikterer, at hjulmøtrik­kerne spaendes med 140 Nm. Det klares med momentnøgl­e.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark