Bil Magasinet (Denmark)

5 fakta DU SKAL VIDE OM MORGAN SUPER 3

Trehjulere­n er tilbage med ny teknik, design inspireret af rumalderen i 1950’erne og en helt ny 3-cylindret benzinmoto­r – her loves dog stadig en puristisk og analog køreopleve­lse.

- Tekst Steen Bachmann Foto Morgan Motor Company

1 HVAD ER DET

Det er en ny generation af den berømte trehjuler – en blanding mellem et jagerfly fra første verdenskri­g, en motorcykel med to forhjul og en meget lille, let og lav bil til to personer uden bagage. Målet er at give fører og passager en festlig oplevelse af at køre bil.

2 HVOR ER DEN FRA

Super 3 skal bygges på fabrikken med de lave, røde murstensva­egge i Malvern, Worcesters­hire, i det centrale England. På Pickerslei­gh Road Factory har faglaerte maend og kvinder bygget biler siden 1914. Den nye trehjuler bygges samme sted som den originale.

3 HVILKEN MOTOR

Den største forandring er introdukti­onen af en 3cylindret, 1,5liters benzinmoto­r fra Ford. Den er vandkølet i modsaetnin­g til den luftkølede motorcykel­motor i forgaenger­en, men Morgan lover, at den lyder godt, og at de har arbejdet med at skabe den rette lyd.

4 HVILKET DESIGN

Forgaenger­en fra 2012 (laes vores test på bilmagasin­et.dk) var inspireret af 1920’erne, men den nye model finder inspiratio­n i 1950’ernes jetalder og fascinatio­nen af begyndelse­n på jetmotoren­s indtog i flyindustr­ien. Super 3 er Morgan’s første nye design siden Aero 8 i 2000.

5 HVAD ER PRISEN

Morgan Super 3 kan leveres til sommer fra £ 34.958 u/afgifter (310.000 kr.). Maerket importeres af My Garage i Vejle, som tager imod ordrer nu. Super 3 bliver ikke billigere end forgaenger­en, der kostede stygge 650.000 kr. på danske plader ved introdukti­onen i 2013.

 ?? ??
 ?? ?? Super 3 skal produceres og saelges i et større antal end forgaenger­en. Der fås et stort udvalg af bemalinger og folieringe­r.
Super 3 skal produceres og saelges i et større antal end forgaenger­en. Der fås et stort udvalg af bemalinger og folieringe­r.
 ?? ?? Cockpittet minder om et jagerfly og har et lille tykt rat, tre pedaler og to saeder. Gearkassen er lånt fra Mazda MX-5.
Cockpittet minder om et jagerfly og har et lille tykt rat, tre pedaler og to saeder. Gearkassen er lånt fra Mazda MX-5.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark