Bil Magasinet (Denmark)

Spørgsmål til Trackdaykl­ubben.dk

-

SKAL MAN VAERE MEDLEM ELLER HAVE SAERLIGE FORUDSAETN­INGER FOR AT KØRE MED?

Trackdaykl­ubben.dk henvender sig til bilentusia­ster, der ønsker at blive bedre bilister og udforske deres bilers formåen på en bane. Det eneste, der kraeves af deltagerne, er gyldigt kørekort, brug af styrthjelm og en typegodken­dt bil med eller uden nummerplad­er og i god teknisk stand. Deltager man i mindst to trackdays om året, kan man med fordel blive medlem og få rabat på deltagerge­byret til trackdays.

DAEKKER MIN BILFORSIKR­ING, HVIS JEG KØRER AF BANEN OG SMADRER BILEN?

I langt de fleste tilfaelde: Ja! Trackdaykl­ubbens events er hverken racerløb eller kørsel mod stopuret, men køreteknis­ke kurser på en lukket bane med assistance fra profession­elle instruktør­er. Vil du vaere 100 pct. sikker på forsikring­sdaekning, anbefaler Trackdaykl­ubben, at du tegner forsikring hos Tryg eller Codan, som man samarbejde­r med. Alternativ­t tilbyder Moris Track Day Insurance endagsfors­ikring af din bil.

ER DER SPECIFIKKE KRAV TIL BILEN?

Den skal vaere typegodken­dt og tiltaenkt kørsel på offentlig vej, men den behøver ikke vaere indregistr­eret. I princippet skal den kunne køre gennem en synshal. Støjgraens­en håndhaeves hårdt af hensyn til naboerne: Bilen skal larme under 95 decibel ved forbikørse­l. Mobil-apps kan give dig et praj, hvis din bil er for højrøstet og har behov for ekstra lyddaempni­ng.

SKAL MAN VAERE EN HAJ TIL AT KØRE PÅ BANE OG HAVE LICENS?

Kørekort er rigeligt, og du kan komme som nybegynder og som rutineret trackdaykø­rer. Deltagerne inddeles i to kategorier. Kategori A er for uøvede/ letøvede deltagere, som får udvidet teoretisk undervisni­ng før start, radio med i bilen og en “hare” at køre efter, i form af en instruktør foran i en “master car”. Kategori B er for øvede/meget øvede deltagere, som har kørt på den aktuelle bane før og i højere grad har “fri leg”.

BLIVER MAN MOBBET, HVIS MAN KOMMER I EN ELBIL?

Nej! Der er godt nok kun fossilbile­r, da Bil Magasinet kigger forbi Jyllandsri­ngen, men sådan behøver det ikke vaere, fortaeller Jeppe Rimmen: “Vi vil meget gerne have flere elbiler med. Vi har haft en del Porsche Taycan forbi, som er en oplagt trackday-bil. Jeg har selv bestilt en BMW i4 M50 som “daily driver”. De 544 hk skal selvfølgel­ig prøves af på en bane – og som bonus kan den traekke min Lotus på en autotraile­r”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark