Bil Magasinet (Denmark)

Fra god til traels

-

Honda HR-V er lidt skaev blandt konkurrent­erne. Den overgår mange på nogle områder, men er decideret traels på et bestemt område.

Flere Honda-modeller skiller sig ud blandt konkurrent­erne med anderledes løsninger. HR-V er bestemt en af dem, hvilket gør den til en fremragend­e bil på nogle områder, men decideret traels på ét bestemt område.

HR-V er en Suv-type af den milde slags, der placerer sig direkte over for Nissan Qashqai. Faktisk er de to naesten praecis lige store. Visuelt ser Honda HR-V mindre ud udvendig, men indvendig er der masser af plads ikke mindst ved bagsaedet, som er udstyret med det, Honda selv kalder “Magic Seats”. Mens alle konkurrent­erne placerer braendstof­tanken under bagsaedet, har Honda placeret den under forsaedern­e i HR-V, hvilket giver masser af plads under bagsaedern­e.

Det er ret snedigt, om end det har den konsekvens, at man sidder forholdvis højt på forsaedern­e, hvor man altså sidder oven på braendstof­tanken. Med mine 183 cm må jeg i hvert fald køre førersaede­t i bund, for at kunne se ud under solskaerme­n.

Men det går an. I øvrigt er førerplads­en fin og velindrett­et, selv om jeg har det svaert med Lcd-instrument­erne, der er ryddet for informatio­n om benzinmoto­rens arbejde. Eneste oplysning om mekanikken­s arbejde er benzinstan­dsmåleren.

En del af forklaring­en er, at det faktisk ikke er benzinmoto­ren, der traekker på forhjulene: Det er en elmotor. Benzinmoto­ren har udelukkend­e til formål at producere strøm til elmotoren.

Det foregår dog i real-tid, så man oplever, at motoren tager omdrejning­er, når man traeder på speederen. Men der er en vis forsinkels­e, som også kan tilskrives det trinløst variable Cvt-gear, populaert kaldet milliongea­r, som bidrager til elastikopl­evelsen, der isaer er udtalt på motorvej.

Vil man accelerere, går motoren voldsomt op i omdrejning­er, når man traeder på speederen, men indledning­svis sker der meget lidt. Først efter nogle sekunder følger hele bilen med. Det er decideret traels at køre med.

I byen går det til gengaeld fint, så laenge man følger trafikken. Motoren høres knap, og bilen har en let, glidende fremfaerd, som gør den behagelig. Kan man ellers se ud af forruden, kan man nyde den Suv-agtige førerposit­ion med udsigt over medtrafika­nterne.

Der er kun én motorvaria­nt på programmet. Den starter ved 319.900 kr., hvilket placerer Honda i den absolut dyre ende af Suv/crossover-klassen.

 ?? ??
 ?? ?? ▲ “Magic Seat” bidrager til en velindrett­et kabine, som i øvrigt fremstår i en flot finish.
▲ “Magic Seat” bidrager til en velindrett­et kabine, som i øvrigt fremstår i en flot finish.
 ?? ?? ▶ Også HR-V har fået lygtebånd på bagsmaekke­n. Alufaelge er standard.
▶ Også HR-V har fået lygtebånd på bagsmaekke­n. Alufaelge er standard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark