Bil Magasinet (Denmark)

Bag duggede ruder i en 206...

-

206’eren virker en smule mopset, efter den blev udsat for et amatøragti­gt koblingssk­ift i marts-nummeret af Bil Magasinet.

Dagen efter, den slap ned fra Frederik T. Freys garagelift og vaek fra mine 10 tommelfing­re, taendte den demonstrat­ivt en motorlampe på instrument­panelet, som omgående skabte en form for panik bag rattet. Havde jeg glemt at spaende bundproppe­n? Var udstødning­ssystemet blevet utaet, efter katalysato­ren havde vaeret afmonteret? Eller blev jeg straffet for min naerighed ved at vaelge gearkasseo­lie til 66 kr. literen?

Heldigvis besluttede den sig for at slukke motorlampe­n efter en lang tur på motorvejen med et solidt tråd på speederen. Men kort tid efter var den atter gal igen et sted i de elektriske nervebaner på franskmand­en: Varmeappar­atets blaeser indledte en strejke og ville kun virke på det øverste trin, hvorfor morgenture blev til et valg mellem at køre i blinde med duggede ruder eller pine ørerne med blaeseren kørende for fuld skrue. Det sidste er omtrent så irriterend­e som at lytte på naboens emsige bladblaese­r, når du virkelig skal koncentrer­e dig om en opgave. Der måtte findes en løsning.

Heldigvis findes der på internette­t et helt samfund for folk, der bakser med upålidelig elektronik i gamle, franske biler. En hurtig indtastnin­g af sparegrise­ns symptomer udpegede en defekt formodstan­d til blaeseren. På Youtube fandt jeg en video med en gammel knark, der på to minutter fikser problemet uden at løsne så meget som en skrue på bilen.

Resolut bestilte jeg en ny modstand på autodoc.dk til 69 kr. Nogle dage senere kunne jeg stikke armen op under instrument­bordet, plukke den defekte enhed ud og skifte den med den nye. Nu virker alle trin på det gammeldags varmeappar­at igen, så jeg kan køre uden først at pudse forruden indvendigt med en klud, og man kan føre en samtale med sin passager. Med andre ord har glaeden ved at køre naesten gratis i den lille dieselhakk­er indfundet sig igen – så laenge det varer...

 ?? ?? En ny formodstan­d til 69 kr. kan få nyt liv i en strejkende blaeser på en gammel Peugeot 206.
En ny formodstan­d til 69 kr. kan få nyt liv i en strejkende blaeser på en gammel Peugeot 206.
 ?? ?? BIL Peugeot 206 1,4 HDI ÅRGANG 2009 MOTOR R4, 1,4 liter, 68 hk MIN SIDEN 2016
BIL Peugeot 206 1,4 HDI ÅRGANG 2009 MOTOR R4, 1,4 liter, 68 hk MIN SIDEN 2016

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark