Bil Magasinet (Denmark)

Sikkerhede­n

Udvalget af bilmodelle­r er under hurtig og voldsom forandring, men en ting aendrer sig ikke.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør mikkelt@bilmagasin­et.dk

Verden er under hastig og voldsom forandring på mange fronter. Elbilerne er over os, og de fleste af os har accepteret bilerne i sig selv. Men den infrastruk­tur, der skal gøre dem brugbare for os, er langt fra på plads. Alle, der har kørt en elbil, kan fortaelle historier om offentlige ladere, der ikke virker eller er problemati­ske at tilgå og elbilejere, der opfører sig tosset omkring de ombejlede ladestande­re.

Det er en kaempe omstilling, som influere på alt hvad vi bevaeger os i. Fra side 62 får du sidste afsnit om vores oplevelser med Polestar2, som vi har haft til langstidst­est. Også den har givet os nye erfaringer om livet med en elbil.

På ét område behøver du dog ikke at frygte elbilens konsekvens­er: Klassikere forbliver klassikere, hvis du tør tro på de eksperter, vi har talt med i artiklen fra side 48 om fremtiden for klassiske biler. Det siger måske sig selv, at vi søger tryghed i fortiden, når fremtiden er voldsom og foranderli­g, men ikke desto mindre.

På et områder er alt dog ved det gamle: Uanset om du kører elbil, benzinbil eller på et helt tredje braendstof, så kører din bil på daek lavet af gummi. De sorte ringe er undselige og usexede, men de er afgørende for, hvordan din bil praesterer.

Det betyder måske ikke så meget til hverdag, hvis du futter rundt i dit lokalområd­e uden problemer. Da vil det vaere fristende at nøjes med det ukendte discountda­ek til 400 kr. frem for det kendte, gode daek til fire gange så meget. Hvad du ikke ser, og ikke opdager før det er for sent, er daekkets egenskaber i kritiske situatione­r. Daekket vigtigste egenskaber viser sig ofte først, i de situatione­r, som alle bilister forsøger at undgå, og da kan det vaere for sent.

Der er mange regler om, hvordan bilen skal vaere indrettet og hvordan vi skal opføre os i trafikken, men bortset fra millimeter­dybden på 1,6 mm er der forbavsend­e frit spil på daekmarked­et. Her er det vitterlig muligt at saelge produkter, som er farlige at bruge i nogle trafiksitu­ationer. Fra side 64 kan du laese vores store daektest, der finder de bedste daek og afslører et par deciderede skraekdaek.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark