Bil Magasinet (Denmark)

ENDELIG HYBRID

En ny motorvaria­nt til Nissan Qashqai skal forsøge at lukke hullet mellem benzin- og eldrift.

-

Nissan Qashqai har aldrig nogensinde haft mulighed for en fuld hybriddriv­line, men med stigende benzinpris­er og energikris­e er det på tide: Den såkaldte e-power-drivline bruger en benzinmoto­r på 1,5 liter og 156 hk som generator.

Den fodrer et batteri på 2 kwh med el, der til gengaeld fodrer en elmotor på 190 hk, som driver forakslen. Brugen af et lille batteri betyder, at vaegtforsk­ellen mellem e-power og Qashqai som mild-hybrid ikke er stor.

I praksis arbejder de tre dele så taet sammen, at systemet mest føles som et trinløst Cvt-gear: Traeder du på speederen, så haeves motoromdre­jningerne, og bilen accelerere­r.

Støj er ofte et problem med denne konfigurat­ion. Der er typisk ikke langt fra, at man klemmer speederen, til at motoren brøler op i høje omdrejning­er for at samle el til strabadser­ne. Her er Qashqai dog en undtagelse: En smart opfindelse fra Nissan aendrer efter sigende løbende motorens kompressio­n, og turbomotor­en er yderligere omdrejning­sbegraense­t, så den ikke brøler ørerne af dig ved accelerati­oner.

En anden fordel ved systemet er naturligvi­s benzinøkon­omi. Qashqai er endnu ikke homologere­t, men der spås en økonomi på under 18,9 km/l for den mellemstor­e SUV, som desuden udleder CO2 i under 120 g/km – alt sammen uden at vaere nødt til at saette bilen i stik på noget tidspunkt.

NISSAN QASHQAI E-POWER

Prisgaet 300.000 kr. | Opbygning SUV, hybrid, forhjulstr­aek Ydelse 190 hk, 330 Nm | Topfart 160 km/t | 0-100 km/t Ukendt Forbrug 18,9 km/l | Årlig afgift 1.120 kr.

Mål (L/B/H) 443/184/163 cm | Vaegt/last/påhaeng Ukendt Bagagerum 479-1.447 liter | Daek 235/55R18

Vi synes

Den nye Qashqai er en helstøbt bil, men den har savnet en kompetent hybrid. Alt tegner til, at denne bliver lige det, Qashqai manglede.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark