Bil Magasinet (Denmark)

Laekker SUV med forkert motor

- Tekst & foto Steen Bachmann

Den nye Kia Sportage er en 4,5 meter lang og velskabt SUV med design inspireret af elbilen Kia EV6. Sportage er søsterbil til Hyundai Tucson og fås som benzin, benzin mild-hybrid, diesel mild-hybrid og senest også som plugin-hybrid med benzin- og elmotor og et opladeligt batteri. Testbilen er en mild-hybrid med 1,6-liters turbobenzi­ner, et lille selvoplade­ligt lithium-ion batteri, 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse og forhjulstr­aek.

Motoren har en ydelse på 150 hk, hvilket er i underkante­n sammenlign­et med plugin-hybriderne. Som topudstyre­t Gt-line med 19” alu, Gt-line detaljer ude og inde, tonede ruder og tofarvet militaergr­øn lakering (12.998 kr.) ligner Sportage noget med skub i, men det er det ikke med et moment på beskedne 250 Nm. Til gengaeld har mild-hybriden ▲

Sportage Gt-line har flotte 19” alufaelge, Led-lygter og tonede ruder som standard. en tilsvarend­e lav køreklar vaegt på knap 1,6 ton og en fordel ved at kunne traekke 1.650 kg mod plugin-hybridens 1.350 kg.

Testbilen er overordent­ligt veludstyre­t, hvilket haever forventnin­gerne. Her er 12,3” digitale instrument­er og 12,3” buet skaerm i midten, og en ekstrem lang udstyrslis­te med en velfungere­nde adaptiv fartpilot, 3-zone klimaanlae­g, varme i både for- og bagsaeder og både god lyd og komfort.

Testbilen kan køre de angivne 15,2 km/l i blandet kørsel i virkelighe­den, men en moderat ydelse og en pris på over en halv mio. kr. stemmer den hjem, inden den er ankommet. Plugin-hybriden med samme udstyrsniv­eau og en systemydel­se på 265 hk koster 414.900 kr. og har det moment, vi savner i testbilen. Herudover har den firehjulst­raek og en elektrisk raekkevidd­e på op til 70 km – så er den diskussion ikke laengere.

Priserne på Sportage begynder ved 334.900 kr. for en 150 hk turbobenzi­ner med manuelt gear og forhjulstr­aek.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark