Bil Magasinet (Denmark)

Opel’s elvarebil er ganske fin

-

Erhvervsdr­ivende med behov for at udføre last mile-delivery – at bringe varer og tjenesteyd­elser det sidste stykke til modtageren – begynder at få et fornuftigt udbud af elbiler at vaelge mellem. Prisen for denne Opel varebil eksklusive moms er 70.000 kr. højere end for en tilsvarend­e diesel, men tingene er ikke så enkle endda: Mange private og offentlige flådeindkø­bere vil have elbiler af image-maessige hensyn, og fordi det er nemmere at parkere en elbil i byer som København. Drift og årlige afgifter er billigere end for en diesel, og vi ved fra taxabranch­en, at elbiler giver mindre stress og traethed til chaufføren efter en dag bag rattet.

Opel Combo er søsterbil til Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Toyota Proace, og de fire bygges på samme samlebånd i Frankrig. Den eldrevne variant har 50 kwh batteri i bunden mellem akslerne, hvilket tillader et helt fladt gulv med plads til to europaller. Drivlinen fra Opel Corsa-e har en elmotor på forakslen med 136 hk og praestatio­ner, der bortset fra raekkevidd­en svarer til en tilsvarend­e dieselbil. Raekkevidd­en på 273 km (WLTP) er fin til blandet kørsel og i byen, mens en høj luftmodsta­nd saetter en naturlig graense for hastighede­n på langture.

Platformen fra Berlingo & co er udviklet til en personbil, hvorfor Combo-e er uventet behagelig at køre i både med og uden last. Her er hverken skramlen fra varerummet eller hård affjedring som i forgaenger­en, og sikkerhede­n omfatter nødbremse, vognbaneal­arm og et effektivt bakkamera. I Ultimate-versionen er her varme i rattet, 8” trykskaerm med

Apple Carplay og Android Auto, aut. op/ ned-blaend, fjernbetje­ning af klimaanlae­gget via en app og meget mere.

Combo-e må laste 800 kg og traekke 750 kg, og kunne prisen komme lidt ned, ligner det en god arbejdshes­t.

 ?? ?? Med kort akselafsta­nd må Combo-e laste op til 800 kg. Der fås også en Xl-udgave med lang akselafsta­nd. ▼
Med kort akselafsta­nd må Combo-e laste op til 800 kg. Der fås også en Xl-udgave med lang akselafsta­nd. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark