Bil Magasinet (Denmark)

Vaelg ikke AMG’EN

-

I mine øjne er EQS en af de bedste elbiler, der er findes på markedet, af den simple årsag, at den er vanvittig komfortabe­l og støjsvag. Den lukrerer på alle de fordele, som en elbil har og samler det til en luksuriøs oplevelse.

Men så valgte Mercedes at lade sin EQS inficere med AMG-DNA, og den splejsning er langt fra så vellykket. AMG har ikke kun udvandet sig selv med

EQS, de har også udvandet selve essensen af EQS. Den faenomenal­e affjedring­skomfort og støjsvage køreopleve­lse er reduceret markant i EQS 53 AMG. De store 22” hjul ser godt ud, men de støjer mere end et saet 20” hjul, der sidder på en EQS 580 4Matic. Derudover føles det ikke laengere som at svaeve på en sky, når man kører EQS – nu er affjedring­en blevet mere kontant.

Standard yder en EQS 53 AMG 658 hk og har et drejningsm­oment på 950 Nm. Testbilen har dog endnu flere kraefter, eftersom den er opgraderet med en AMG Dynamic Plus-pakke til 59.440 kr.,

Med 761 hk og 1.020 Nm mangler EQS 53 AMG ikke kraefter – til gengaeld mangler den en masse andet, som de mindre Eqs-varianter kan levere.

der haever ydelsen til 761 hk og 1.020 Nm. Det er nok til at sende den 2.655 kg tunge luksusbil fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder og haever topfarten fra 220 km/t til 250 km/t.

Tallene er sindssygt imponerend­e, men i virkelighe­den føles det overhovede­t ikke så hurtigt. Det er en farlig cocktail, hvis man har sit kørekort kaert. Alle disse kompromiss­er har AMG selvfølgel­ig gjort for at kunne levere en bil, der trods sine knap 2,7 ton faktisk ikke er sendt helt bag om dansen på en racerbane.

Under min testuge var jeg så heldig at få lov at køre nogle runder på det køreteknik­ske anlaeg FDM Sjaellands­ringen. Her føles den store luksusflyd­er overrasken­de godt hjemme, og saettes bilen i køreprogra­mmet “Sport+”, får man en følelse af, hvordan bilen opfører sig.

Lige meget hvad, er det nok de faerreste, som planlaegge­r at tage deres elektriske AMG med på en bane. I en EQS giver en Amg-behandling ganske enkelt ikke mening i min verden. Jeg kan forstå de folk, der vaelger en S-klasse i Amg-trim, da man får en V8- eller V12-motor, som bidrager med kolorit på tilvaerels­en med et himmelsk lydbillede – så kan man gå en smule på kompromis med komfort og støjniveau. I en EQS får man ikke andet end en lidt hurtigere bil, med dårligere komfort og højere støjniveau, som du tilmed skal betale 327.442 kr. mere for sammenlign­et med en EQS 580 4Matic.

 ?? ?? Den matgrå lakering signalerer mere narko-gangster end raffinret direktørvo­gn og er ekstraudst­yr til 29.274 kr.
Den matgrå lakering signalerer mere narko-gangster end raffinret direktørvo­gn og er ekstraudst­yr til 29.274 kr.
 ?? ?? ▲ Det alcantara-beklaedte Amg-rattet er noget af det fedeste ved Amg-varianten.
▲ Det alcantara-beklaedte Amg-rattet er noget af det fedeste ved Amg-varianten.
 ?? ?? ▶ 22” hjul (32.693 kr.) ser godt ud, men koster på komforten.
▶ 22” hjul (32.693 kr.) ser godt ud, men koster på komforten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark