Bil Magasinet (Denmark)

Sort Jaguar er fed at køre i

-

Jaguar fik et halvt års forspring til Audi e-tron og de øvrige tyske elbiler i 2018, hvilket maerket profitered­e på med en cool og overrasken­de sportslig 5-dørs gangsterbi­l ved navn I-pace. Den er bygget i aluminium og ser større ud, end den er, og her er fin plads foran, ved bagsaedet og i bagagerumm­et. Både på motorvejen og på snaevre småveje viser den sig som en magtfuld og kompetent bil, der kan lidt af det hele, mens den udløser smil hos føreren.

Jaguar har opdateret 2022-årgangen og tilbyder den i årets mest olme udstyrsver­sion, der er gennemført sort. Her er Gloss Black finish på spejlkappe­r, kølergril, siderudeli­ster og emblemer bagpå, og sorte 20” alufaelge med fremragend­e Goodyear Suv-daek i 245/50R20, der fuldender det dystre look sammen med tonede ruder.

90 kwh batteriet kan nu lades i tre faser med op til 11 kw i hjemmelade­r, mens det fortsat kun kan lades med 100 kw i lynlader. Det kan vaere ligegyldig­t, hvis du har din egen lader, men er dog et af flere punkter, hvor Jag’en er kørt bagud af flere konkurrent­er.

Drivlinen med to elmotorer og et enormt moment på naesten 700 Nm kan bilen også mestre under pres, og lang akselafsta­nd gør den egnet til langture. Den teoretiske raekkevidd­e er 415 km, men ved 0 grader går den kun omkring 300 km, før man skal finde en lader. Det hjaelper bilen selv til med, mens den savner en feature som en rejseassis­tent, der selv tilpasser hastighede­n til de aktuelle fartgraens­er.

Jeg har vaeret begejstret for I-pace siden min første test for seks år siden, men prisen er begyndt at blive et problem. Jeg kom lige fra en Polestar 2 Performanc­e, som er hurtigere, lige så velkørende og koster 200.000 kr. mindre.

Det er svaert at forsvare merprisen, bare forbi det er en Jaguar.

 ?? ?? I-pace Black får folk til at vende sig om, når den sniger sig støjsvagt gennem trafikken.
▼
I-pace Black får folk til at vende sig om, når den sniger sig støjsvagt gennem trafikken. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark