Bil Magasinet (Denmark)

5 fakta OM AUDI A6 AVANT E-TRON CONCEPT

Den kommende eldrevne Audi A6 får brede skuldre, et stort batteri i bunden og en raekkevidd­e på op mod 700 km. Designet er inspireret af Audi 100 Avant fra 1984.

- Tekst Steen Bachmann Foto Audi AG

1 HVAD ER DET

A6 Avant e-tron concept varsler en helt ny generation af modellen. Sedanen blev vist i Shanghai i 2021, og Audi følger nu op med den strømlined­e stationcar, Avant. Den nye A6 kommer kun som elbil baseret på en ny platform og forventes til Danmark i foråret 2023.

2 HVILKET DESIGN

Designet er inspireret af Audi 100 Avant fra 1984, der blev kendt for sine afrundede former og ekstremt lave vindmodsta­nd. “Den originale 100 Avant havde en dynamisk stil set forfra, og den har vi bevaret i den nye A6 Avant,” siger exterior designer, Philipp Römers.

3 HVILKE MOTORER

Audi A6 e-tron vil kunne fås med en eller to elmotorer og baghjulstr­aek eller firehjulst­raek. Audi fortaeller, at konceptbil­en er 95 pct. identisk med den endelige model, og at man derfor kan regne med ligheden. Det er primaert dørhåndtag­ene, der vil se anderledes ud.

4 HVILKET BATTERI

Den nye platform (PPE) arbejder med 800 volt teknologi og tillader en ladehastig­hed på op til 270 kw. Det betyder, at man kan presse mere energi ned i det 100 kwh store batteri på kortere tid. Audi oplyser, at bilen på papiret vil kunne lades med op til 300 km på 10 minutter.

5 HVAD ER NYT

Konceptbil­en har en Led-projektor i hvert hjørne samt i forenden. Det gør, at bilen kan kaste billeder på jorden omkring den, der kan bruges til at advare cyklister og fodgaenger­e. Projektore­n i fronten kan vise et spil, der kan spilles inde fra bilen under opladning.

 ?? ?? A6 Avant e-tron er 196 cm bred målt uden sidespejle; det er hele syv cm bredere end den nuvaerende A6 Avant. Den nye A6 er også lidt lavere. Bred og lav Audi
A6 Avant e-tron er 196 cm bred målt uden sidespejle; det er hele syv cm bredere end den nuvaerende A6 Avant. Den nye A6 er også lidt lavere. Bred og lav Audi
 ?? ?? Didpeidnqe­unadeealig­venbi-l mbluivs,enr aptreaemse­rnetreiacr­uept tia2t0a2e3­p. odrerruemr enred,ntuotinatg­ieonnisned­nidkaamtio­qnuei rdomloreen­sedqaunids­kqiunitsrs­oi dinactiodi­s quaemlleur­spernisis.
Didpeidnqe­unadeealig­venbi-l mbluivs,enr aptreaemse­rnetreiacr­uept tia2t0a2e3­p. odrerruemr enred,ntuotinatg­ieonnisned­nidkaamtio­qnuei rdomloreen­sedqaunids­kqiunitsrs­oi dinactiodi­s quaemlleur­spernisis.
 ?? ?? Dipdiidffu­qsuearena vnendie-rst msutysr,enraltuefm­tenreurnia­der cupbtailte­anefpoorra­rtuomptito­tmateiroen­aseerno-dydamnaqmu­iikdkoelon­r.ek-arsequirdo­sqsueirsis­eitinhcair­re, en dciswq-uvaeamrdui­speån0is,24.
Dipdiidffu­qsuearena vnendie-rst msutysr,enraltuefm­tenreurnia­der cupbtailte­anefpoorra­rtuomptito­tmateiroen­aseerno-dydamnaqmu­iikdkoelon­r.ek-arsequirdo­sqsueirsis­eitinhcair­re, en dciswq-uvaeamrdui­speån0is,24.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark