Bil Magasinet (Denmark)

Lys fremtid

Udsigten til elbiler tager ikke livet af glaeden ved at køre bil, fastslår BMW’S M-afdeling.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør mikkelt@bilmagasin­et.dk

Venter du på sommeren? Så hop direkte til duellen på side 38, hvor vi forsøger at tage det svaere valg mellem en helt ny Mazda MX-5 2,0 Cosmo og en 17 år gammel Porsche Boxster S 3,2 Tiptronic. De to koster i dag det samme i indkøb, men derfra deler både fornøjelse­r og udgifter sig. Søren Juul folder det hele ud fra side 38.

Med en Mazda MX-5 inden for raekkevidd­e, var jeg ikke sen til at tage en tur, og som altid med en MX-5 var der fuld fornøjelse fra første kilometer. Førerplads­en er en pilot vaerdig, motoren er villig, og Mazda’s fremragend­e manuelle gearkasse giver uendelige megen køreglaede samlet i én pind.

Hvad skal der dog blive af den slags oplevelser, når hele bilparken elektrific­eres? En del af svaret får du i vores omfattende Bmw-tema i anledning af M-afdelingen­s 50-års jubilaeum. Her var jeg desvaerre ikke hurtig nok til at hoppe med på turen, da Mathias Brandt samlede køreopleve­lser ind til temaet. Alle ved, at bilerne står i kø for at dele ud af gode køreopleve­lser, når der står M på bagsmaekke­n af en BMW. Mathias Brandt, med assistance fra Frederik T. Frey, formidler dem alle fra side 60.

Men den mest livgivende artikel er den, som temaet sluttes af med. Her får du et interview med M-afdelingen­s chef, Franciscus van Meel, som forholder sig klart til elefanten i M-lokalet: Hvad sker der med BMW’S køreglade M-biler, når alle biler kører på el? Heldigvis vakler M-chefen ikke i hverken mål eller holdninger, også fremtidens M-modeller skal levere underholde­nde køreopleve­lser – uanset drivline.

”... for os er disse udfordring­er altid en mulighed for at blive ved med at genopfinde os selv. I løbet af de sidste 50 år har vi igen og igen bevist, at vi har vaeret tro mod os selv som brand, men også over for vores kunder.” udtaler M-chefen i Mathias Brandts interview. Laes det hele fra side 78.

I den mere danskerven­lige ende af elbilsmark­edet, har jeg selv laert, at Polestar 2 ikke bare er en nydelig og muskuløs elbil at se på – den er også underholde­nde at køre. Vi har haft én til langtidste­st og siger farvel til den i en video på vores Youtube-kanal.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark