Bil Magasinet (Denmark)

I tester de forkerte biler forkert

Laeser efterlyser faerre banetest og mindre udstyr i testbilern­e.

-

Jeg sidder og laeser en test med fire elbiler, og jeg må erkende, at jeg bliver mere og mere irriteret over at laese jeres artikel. Hvorfor er alle de testede elbiler i den dyrere ende, hvorfor skal de alle have mere end 400 hk, og hvorfor kører I til Sverige for at køre på en racerbane? Derudover er alle biler (på naer én) overlaesse­t med ekstraudst­yr.

I kunne formentlig ALDRIG drømme om at tage f.eks. en Kia E-niro og tilsvarend­e elbiler på en racerbane i Sverige. Nej vel!

I parentes kan jeg jo lige referere til jeres egen artikel først i samme blad med et interview omkring elbiler (med Rune Grøndahl, partner i KPMG Acor Tax, red.). Her bliver der bl.a. udtalt, at pris på bilerne har afgørende betydning.

Hvorfor er det lige, at I har opfattelse­n af, at laeserne “braender efter” at laese om, hvorvidt en elbil kan smide bagdelen ud i et sving på en svensk racerbane?

For mig som laeser er det vigtigt at få nogle objektive og brugbare informatio­ner om bilerne.

Flemming Larsen

Tak for din mail, der rammer mange af de overvejels­er, vi har på redaktione­n hver eneste dag. Også derfor har vi udvalgt dit laeserbrev til månedens laeserbrev.

Vi forsøger at teste et bredt udvalg af de nye biler på det danske marked, og med hver eneste test forsøger vi at tage udgangspun­kt i bilernes type og formål.

De fleste test omfatter kørsel på bane, selv om vi ikke altid skriver specifikt om det, men i dette tilfaelde fandt vi det relevant, fordi bilerne er oplagte til netop det. Vi benyttede Sturup, fordi det var den bane, vi kunne få adgang til netop da, men i øvrigt er dens forløb velegnet til test af elbiler.

Tillad mig i øvrigt at minde om, at vi i nummeret før havde en udførlig duel mellem prisbevids­te Dacia Spring og VW e-up.

Når det gaelder ekstraudst­yr, er vi ofte begraenset af, hvilke testbiler vi kan få adgang til, men vi er ikke kede af at få biler med meget udstyr, da muligheder­ne for test af udstyr kan indgå i testen – vi kan ikke teste udstyret, hvis bilen ikke har det.

Motorjourn­alist, Mathias Brandt

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark